Za hokejiste Olimpije po včerajšnjem porazu proti Dunaju zdaj najverjetneje ni več realnih možnosti, da konca rednega dela v EBEL ne bi dočakali na zadnjem mestu, kjer so zabetonirani že skoraj vso sezono. Za edinega slovenskega predstavnika v tekmovanju petih dežel je bila dunajska zaušnica boleča, saj se je tekmec brez težav sprehodil do zanesljive zmage. Na tivolskem semaforju je na koncu pisalo 2:4, kar je z zornega kota Olimpije celo ugodnejši izid, kot je bilo razmerje sil na ledu.

Bolj kot zaradi včerajšnjega poraza pa lahko Olimpija žaluje za izgubljeno petkovo priložnostjo v Celovcu, kjer je neprepričljivi KAC trepetal do zadnje minute. Ljubljančani sinoči vendarle niso imeli nikakršnih možnosti, da bi še tretjič v sezoni presenetili Dunajčane. Že dve zmagi v avstrijskem glavnem mestu v tej zimi sta bili označeni kot senzacija, zato je bilo tudi pričakovati, da se bodo severni sosedi tokratne naloge lotili bolj resno. Potem ko je Olimpija včeraj v prvi tretjini še držala stik z gosti, smo v nadaljevanju gledali le še enosmerni promet proti vratom Andyja Chioda. Ljubljančani so bili tako nemočni, da več kot pol ure niso sprožili niti strela na dunajski gol. Tekmeci so na drugi strani igrišča v drugi tretjini iz devetnajstih poskusov zadeli štirikrat in tako unovčili premoč v drsanju, moči in kvaliteti.

Naveličano maloštevilno občinstvo je ob visokem zaostanku opustilo vse upe na rezultatski zasuk, a predvsem v zadnjih desetih minutah videlo bolj živahno Olimpijo. Branilec Maks Selan je dosegel prvenec v zeleno-belem dresu, Anže Ropret pa je tik pred zadnjo sireno znižal izid na znosnih 2:4. Oba strelca sta skupaj s soigralci obžalovala predvsem padec zbranosti v drugi tretjini. Branilec Igor Cvetek, ki je eden bolj (samo)kritičnih hokejistov v domači vrsti, je takole ocenil obračun: »Še sami ne vemo, kaj se nam je zgodilo po odlični prvi tretjini. To moramo razčistiti med seboj, saj smo povsem odpovedali. Že razmerje strelov je pokazalo, da smo se znašli v podrejenem položaju. Kaj si želimo do konca rednega dela? Pričakovati konstantnost od tako mladega moštva, kot ga imamo, je težko. Tudi ob slabih dnevih, kot smo ga imeli včeraj, se moramo držati sistema igre, ki temelji na borbenosti in disciplinirani igri pred našim golom. Proti Dunaju smo dobili zadnjo tretjino, a bi morali tako igrati vseh šestdeset minut.«

Olimpija bo prihodnjo tekmo odigrala v petek proti Beljaku. Klub načrtuje dogodek na Trgu republike, vendar bodo za končno potrditev počakali na zanesljivejšo vremensko napoved.

EBEL, 38. krog: Olimpija – Dunaj 2:4 (0:0, 0:4, 2:0, gledalcev 500; 0:1 MaCarthur 21, 0:2 Ferland 29/PP1, 0:3 Grosslercher 32, 0.4 Foucault 37, 1:4 Selan 54, 2:4 Ropret 60), Gradec – Bolzano 2:4, Beljak – Alba 8:1, Salzburg – Znojmo 5:2, Innsbruck – KAC 6:3, Linz – Dornbirn 3:2, vrstni red: Salzburg 58, Linz 53, Dunaj 47, Beljak 45, Znojmo in Bolzano po 42, Alba 41, Gradec 36, Dornbirn in KAC po 34, Innsbruck 33, Olimpija 28. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Olimpija – Beljak (na Trgu republike), Linz – Salzburg, Znojmo – Innsbruck, Dornbirn – KAC, Alba – Gradec, Bolzano – Dunaj.