Po dokaj hitro izgubljenem uvodnem nizu je Mariborčanka v 11. igri drugega niza ubranila tri žogice za brejk tekmici in povedla s 6:5. Madžarka je brez izgubljene točke nato izenačila, Hercogova pa v podaljšani igri izkoristila drugo žogico za izenačenje v nizih.

Tekma je bila nato nekaj časa zaradi teme prekinjena. Ko so jo nadaljevali, je Hercogova v tretjem nizu ekspresno povedla s 4:0. Do konca je dobila še dve igri po svojem začetnem udarcu in izkoristila prvo od treh priložnosti za zmago.

V prvem krogu je Hercogova s 6:2 in 6:4 izločila Avstralko Jessico Moore, v drugem pa je s 6:3, 6:3 ugnala 18-letno Čehinjo Katerino Siniakovo, ki je 83. na lestvici WTA, torej enajst mest pred Slovenko.

Tisoča zmaga Švicarja Federerja

Švicar Roger Federer je zmagal v finalu teniškega turnirja v avstralskem Brisbanu in dosegel svojo tisočo posamično zmago na svoji poklicni poti.

Triintridesetletnik je s 6:4, 6:7 (2) in 6:4 po dveh urah in 13 minutah premagal Miloša Raonića iz Kanade. Federer je dobil osmi od devetih medsebojnih dvobojev z Raonićem.

Več zmag od Federerja sta doslej dosegla le Američan Jimmy Connors (1253) in Čeh Ivan Lendl (1071).

Rola izpadel v drugem krogu kvalifikacij Aucklanda

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je izpadel v drugem krogu kvalifikacij na teniškem turnirju ATP v novozelandskem Aucklandu z nagradnim skladom 520.000 ameriških dolarjev. Kot drugi nosilec je bil v prvem krogu prost, v drugem pa ga je s 7:6 (1) in 6:2 po uri in 31 minutah igre premagal Kolumbijec Alejandro Falla.