Moštvo iz Winnipega je slavilo v četrti seriji kazenskih strelov, pred tem sta v prvih treh obe mreži ostali nedotaknjeni. Bryan Little je ukanil domačega vratarja Jonathana Quicka, Mike Richards pa je zatem zgrešil in zmaga je odšla v Kanado.

Za prvi zadetek kraljev poskrbel Kopitar

Gostujoče moštvo je že po šestih minutah in 39 sekundah vodilo s 3:0. V polno so zadeli Matthieu Perreault, Little ter nato še Blake Wheeler. Kralji so se nato le zganili ter do konca tretjine vodstvo ob številčni premoči na ledu znižali na 2:3.

Prvi zadetek na tekmi za kralje je pripadel slovenskemu zvezdniku Kopitarju. Drew Doughty je z razdalje sprožil plošček proti vratom, Michael Hutchinson ga je odbil, Kopitar pa je odbitek pospravil v mrežo. Le minuto in 27 sekund kasneje je bil uspešen še Justin Williams.

V drugi tretjini sta svoji nalogi odločno opravila oba vratarja, zato pa je začetek zadnje tretjine znova pripadel kraljem, junak akcije pa je bil tudi slovenski hokejist. Kopitar je ob ogradi prestregel plošček in podal pred vrata Marianu Gaboriku, ki je ploščico poslal v mrežo. Nekaj več kot sedem minut pred koncem so kralji povedli s 4:3 po zadetku Kyla Clifforda, a je minila le nekaj več kot minuta, ko je Zach Bogosian zadel za podaljšek.

Kralji na četrtem mestu pacifiške skupine

Kopitarjevi kralji so z 48 točkami na četrtem mestu pacifiške skupine, za vodilnim Anaheimom zaostajajo deset točk. V razvrstitvi zahodne konference so kralji na osmem mestu.

Po gostovanju Winnipega v Staples Center prihaja še ena kanadska ekipa. Toronto bo z Los Angelesom palice prekrižal v noči na torek po slovenskem času.

Navijače Los Angelesa je pred tekmo razveselila novica o letošnjih udeležencih tekme All Star lige NHL. Na letošnji tekmi vseh zvezd v Columbusu bo sodeloval tudi Anže Kopitar, na tekmi bo zaigral še en kralj Doughty, trener aktualnih lastnikov šampionskega naslova Darryl Sutter pa bo vodil eno od ekip, ki bosta 25. januarja prekrižali palice.