PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Brisbane

Federer R.-Raonič M./+1,5/
1
Miloš je preveč enodimenzionalen igralec, ki se zanaša le na svoj začetni udarec in se za finale lahko globoko zahvali Nišikorijevi nedoslednosti na koncu drugega oziroma tretjega niza. V izmenjavah ga trenutni Roger pohrusta. Švicar je sezono začel tako kot smo bili od njega v preteklosti navajeni. Federer 7-5, 6-3!

Am. nogomet - ZDA - NFL

Green Bay-Dallas/52,5/
2
Za zmagovalca se tule ne morem odločiti, je pa jasno, da imajo oboji v tej sezoni neizmerno učinkovit napad. Na eni strani najboljši tekač rednega dela Murray in korpulentni lovilec Bryant, ki je po pogojni kazni (moral bi v zapor) postal zgleden dečko in je namesto ur v zaporu nabiral yarde. Green Bay ima prednost domačega terena, z zdravim podajalcem Rodgersom ter napadalci Nelsonom, Cobbom in Lacyem pa se jim možnosti za konferenčni finale še izdatno povečajo. Ob ne prav konsistentnih obrambah nocoj pričakujem med 6 in 8 "touchdownov", potem pa bi že nekaj field goal-ov vsoto pomaknilo prek ponujene meje.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Denver-Indianapolis Colt/+7,5/
2
Sem kar "debelo" pogledal, ko sem videl, da so Coltsi tako podcenjeni. Kvota je produkt tega, da so Broncosi v rednem delu doma vseh osem tekem dobili in prejšnji teden kot nosilci počivali, a končnica piše novo zgodbo. Indianapolis je proti Bengalsom naredil 482 yardov, poleg Lucka in Hiltona pa bi danes moral izstopati vsaj še en mož, če si res želijo v konferenčni finale. Mladi QB Coltsov ve, kako premagati veterana, saj mu je predlani zagrenil "comeback" na Lucas Oil Stadium...

Smučanje - Adelboden - Slalom (M)

Hargin M.-Gross S.
1
K stavi sta me navedla dva močna razloga. Prvi je ta, da je Hargin po novem letu očitno v zelo dobri formi, saj je na Sljemenu po prvi vožnji zaostajal le za Hirscherjem ter bil na koncu tik pod odrom za zmagovalce, drugi pa se skriva v podatku, da je lani tu v Adelbodnu prav tako zasedel 4. mesto,...Grossa pa premagal za slabo sekundo.

Tenis - ATP - Chennai

Wawrinka S.-Bedene A.
1
Če slučajno potrebujete "fiks" za zapolnitev listka s tretjim parom. Tole je po mojem mnenju "beton". Stan je ta teden vse tri dvoboje, proti precej bolj zvenečim imenom, dobil z 2-0 v nizih, Aljaž pa je po samih maratonih gotovo vsaj malce načet. Slovenija bo žal tudi po današnji nedelji ostala (samo) z dvema finalistoma na ATP turnirjih. Aljažu pa vseeno čestitke za lep dosežek, s katerim se bo spet približal elitni stoterici. Projekcija mu za ponedeljek kaže 115. mesto.