Točke za svetovni pokal so osvojile tudi preostale Slovenke na tekmi; Maja Vtič je končala na osmem mestu (208,5 94 in 84,5 m), Katja Požun je bila 14. (199,2, 80 in 91,5 m), Eva Logar 21. (184,3, 86,5 in 81 m), Urša Bogataj pa 26. (177,8, 84,5 in 81 m).

Takanašijeva in Iraschko-Stolzeva sta skupaj z Rogljevo s 160 točkami v skupnem vodstvu pokala. Slovenija je ekipno prva (277 točk) pred Avstrijo (271) in Japonsko (237). V nedeljo bo v Saporu še ena tekma.

"Nisem pričakovala stopničk. Kar precej težav sem imela s smučmi, saj sem si jih morala izposoditi od Daniele Iraschko-Stolz. Pripravili so jih v zadnjem hipu, zahvaliti pa se moram avstrijski ekipi, da mi je z izposojo sploh omogočila tekmovanje. Tako da nisem bila povsem gotova v opremo. V prvi seriji sem naredila napako, v drugi pa odlično skočila. Tako sem zelo zadovoljna. Pred tekmo sem vedela, da je forma solidna, ne glede na to, da se s konkurenco nisem srečala dober mesec dni. V tem premoru sem imela primerjavo z ostalimi Slovenkami, kar to pomeni, da smo vse zelo dobro pripravljene in upam, da bo že jutri katera od naših pokazala še več kot danes," je povedala Rogljeva.

Po prvi seriji, ki se je zaradi spremenljivega vetra začel z enourno zamudo, je bila sedma. Na koncu se je z drugim izidom finala povzpela na zmagovalni oder še drugič v sezoni. Zmagala je kot prva Slovenka v pokalu na uvodni tekmi zime, ki je bila 5. decembra v Lillehammerju na Norveškem.

Po enomesečnem premoru so morali japonski organizatorji petkove kvalifikacije zaradi slabega vremena odpovedati in prestavili na tekmovalni, Slovenke pa so si morale obenem smuči, ki niso prispele v deželo vzhajajočega sonca, izposoditi. "Dva para smuči naj bi prišla danes. Upam, da bo temu res tako, ker skakati s tujo opremo ni lahko. Špela je dobro skočila, v drugi seriji me je poslušala in naredila odličen skok, druga tekma sezone in ponovno stopničke, to je več kot odlično. Imeli smo težave s smučmi, saj smo si jih morali izposoditi, pa montirati okovje, skratka dekleta so tekmovala z vsemi 'barvami' smučmi, glede na razmere so odlično reagirale, tudi zato, ker so danes morale zaradi včerajšnjih odpadlih kvalifikacij opraviti tri skoke, ter tudi zato, ker je vreme tukaj nepredvidljivo, veter vleče levo, pa desno," je uspešno japonsko tekmo pospremil glavni slovenski trener Stane Baloh.