Laviolette si je mesto na trenerski klopi na tekmi zvezd prislužil z odlično statistiko moštva Predators v letošnji sezoni. Plenilci so na vrhu razpredelnice v ligi NHL z najboljšim odstotkom v deležu zmag, porazov in porazov po podaljških (27:9:4) v letošnji sezoni.

Na vrhu lige NHL so trenutno po številu točk izenačene tri ekipe Nashville Predators, Tampa Bay Lightning (27:12:4) in Anaheim Ducks (26:10:6), ki imajo vse po 58 točk.

Laviolette se bo še drugič v svoji karieri udeležil tekme All Star v ligi NHL kot trener ene od ekip. Laviolette je bil skupaj s strategom Vancouvra Alainom Vigneaultom trener ekipe Nicklas Lidströma, ki je zmagala na tekmi zvezdnikov leta 2011, ko je z 11:10 premagala ekipo Erica Staala.

Trener aktualnih prvakov lige NHL moštva Los Angeles Kings Sutter pa bo po drugi strani prvič na tekmi All Star v trenerski vlogi. Kralji (19:13:9) so s 47 točkami trenutno na četrtem mestu v pacifiški skupini in na 15. mestu v razvrstitvi lige NHL.

Znanih je že prvih šest udeležencev tekme All Star na podlagi glasovanja navijačev. Največ glasov so prejeli hokejisti Chicaga Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith, Corey Crawford in Brent Seabrook, edini, ki so mu navijači podelili mesto na tekmi All Star in ne pripada moštvu iz vetrovnega mesta, pa je igralec ekipe Buffalo Sabres Zemgus Girgensons, sicer latvijski reprezentant.

Slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja si nastopa na tekmi All Star ni prislužil z glasovi navijačev. Ali bo med preostalimi udeleženci, ki jih bo določilo vodstvo lige NHL, pa bo znano danes zvečer.

Ponoči so v ligi NHL sicer odigrali pet tekem. Hokejisti New Jersey Devils so izgubili z 2:3 po podaljšku, Tampa Bay Lightning je bila doma uspešna proti hokejistom Buffalo Sabres z 2:1, ekipa Toronto Maple Leafs je s 5:2 premagala Columbus Blue Jackets, moštvo Florida Panthers pa je v gosteh ugnalo ekipo Calgary Flames s 6:5, ekipa Edmonton Oilers pa je bila boljša od ekipe Chicago Blackhawks s 5:2.

Los Angeles Kings bodo dejavni na ledu v noči na nedeljo po slovenskem času. V Staples Center prihaja Winnipeg.