Raonić je v prvem polfinalu Japonca Keija Nišikorija ugnal po maratonskem dvoboju s 6:7 (4), 7:6 (4), 7:6 (4), pri tem pa je sprožil kar 34 asov. Glede na dosedanje dvoboje je pred finalom favorit Federer, saj je doslej dobil sedem od osmih medsebojnih dvobojev z Raonićem.

* Izida, polfinale:

Roger Federer (Švi/1) - Grigor Dimitrov (Bol/4) 6:2, 6:2;

Miloš Raonić (Kan/3) - Kei Nišikori (Jap/2) 6:7 (4), 7:6 (4), 7:6 (4).

Venus Williams sezono začela z zmago v finalu Aucklanda

Američanka Venus Williams je v finalu teniškega turnirja v Aucklandu na Novi Zelandiji premagala Danko Caroline Wozniacki z 2:6, 6:3 in 6:3 in po dvoboju nekdanjih prvih teniških igralk sveta sezono začela s svojo 46. turnirsko zmago. Šestintridesetletno Američanko je lani v finalu tega turnirja premagala Ana Ivanović iz Srbije.

Venus Williams, trenutno 19. na svetovni lestvici, je bila tretja nosilka turnirja, prva pa je bila Wozniackijeva, trenutno osma na WTA. Danka je po šestem medsebojnem dvoboju ostala brez zmage, prvič pa je dobila vsaj niz. To ji je uspelo že na začetku finala, ko je po 31 minutah povedla z 1:0 v nizih. Američanka se je hitro pobrala in po uri in 53 minutah igre napovedala dobro formo pred prvim turnirjem za grand slam leta, ki se bo 19. januarja začel v Melbournu.

"To je bila zelo težko priborjena zmaga v zelo dolgem finalu. Prvi niz se je zame končal dokaj hitro, tekmica je namreč izvrstno servirala. Toda ohranila sem agresiven slog igre tudi v nadaljevanju in s tem prevladala," je dejala Williamsova. Prvo turnirsko zmago osvojila pred 17 leti in je po številu naslovov druga med aktivnimi igralkami; pred njo je le njena mlajša sestra Serena s 64 osvojenimi turnirji.