Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - Newcastle
1
Potem ko je Chelsea leto 2014 sklenil z remijem, vnovo leto pa vstopil z nenadejanim porazom, je stvari na pravo mesto le postavil v pokalu in prepričljivo slavil proti nižjeligašu Watfordu. Tokrat se bodo Londončani pomerili proti Newcastlu, ki jim je pred mesecem dni zadal sploh prvi prvenstveni poraz v sezoni. Domačim motivacije proti srakam, ki so v zadnjem času zelo neprepričljive, tako gotovo ne bo manjkalo.


Nogomet - Francija - 1.liga

Bastia - PSG
2
Kljub temu da imajo Parižani vsega en poraz, v prvenstvu še vedno neuspešno lovijo vodilni Marseille. Zaradi kar osmih remijev jih je celo prehitel Lyon, ki ima sedaj točko več od njih. Čeprav Bastia v zadnjem mesecu dni na presenečenje številnih igra zelo dobro (tri zmage in remi), gre nenazadnje le za predzadnje moštvo lige, ki se po kvaliteti zelo težko kosa z aktualnimi francoskimi prvaki.


Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M)-Espanyol
1
Še pred časom za številne nezaustavljivi Real je v vsega nekaj dneh po 22 zaporednih zmagah doživel še drugi poraz v nizu, potem ko je bil v pokalu od njega boljši mestni tekmec Atletico. Govoriti o rezultatski krizi bi bilo seveda smešno, kar se bo bržkone potrdilo danes, ko bodo galaktiki doma gostili Espanyol. Katalonci so tako kot kraljevi klub izgubili zadnji dve srečanji, da bi negativen niz prekinili na Santiagu Bernabeu pa se zdi zelo malo verjetno.


Košarka - Mednarodni - ABA liga

Partizan - Union Olimpija
1
Čeprav razpored Ljubljančanom ni najbolj naklonjen, si petih zaporednih porazov vsekakor ne bi smeli privoščiti. Ekipa je po odhodu Mirze Begića za razred slabša, če temu prištejemo še težave s poškodbami, pa trenutni izidi sploh niso presenečenje. Četudi so varovanci trenerja Aleša Pipana zadnji dve tekmi proti Partizanu dobili, bodo tokrat parket verjetno znova zapustili sklonjenih glav.


Košarka - ZDA - NBA

New York - Charlotte
2
Kratkohlačniki še vedno ostajajo pri vsega petih zmagah, s čimer so poleg Minesotte najslabše moštvo v ligi. Vse bolj obupani so tudi njihovi navijači, saj je nekatere celo tako zelo sram, da na tekme prihajajo z vrečkami na glavi. Njihova agonija se bo bržkone nadaljeval tudi nocoj, ko v goste prihaja Charlotte. Sršeni niso nič posebnega, a so na zadnjih tekmah očitno ujeli pravi ritem in nanizali štiri zaporedne zmage.