Pojdimo po vrsti.

Damir Črnčec se je leta 1994 v skupini (obritoglavih) protestnikov in takoj za bratoma Podobnik povsem po naključju znašel na demonstracijah v podporo Janezu Janši, ko so ga po aferi Depala vas odstavili z mesta obrambnega ministra. Po naših informacijah iz Žirov je bil Črnčec tedaj na poti proti košarkarskemu igrišču, na Prešernovem trgu pa naj bi se ustavil zgolj za nekaj minut, da bi pozdravil prijatelje.

Prva vlada Janeza Janše je na mesto prvega vojaškega obveščevalca v državi leta 2005 povsem po naključju postavila Damirja Črnčeca. Da se je to zgodilo celo po pomoti, dokazuje že Črnčeceva tedanja starost – ko je postal direktor vojaške obveščevalno-varnostne službe, je štel zgolj 32 let.

Povsem po naključju je bil Damir Črnčec leta 2012 imenovan tudi za direktorja Sove. Naši dobro obveščeni obveščevalni viri pravijo, da Črnčec drugi Janševi vladi pred ustanovno sejo, na kateri je bil že imenovan, sploh ni dal soglasja za prevzem tako pomembnega položaja v državi. V to naj bi bil celo prisiljen!

Damir Črnčec je lani – prav tako povsem po naključju – skrbel za organizacijo prevoza edinega političnega zapornika v Evropi Janeza Janše v zavod na Dobu. Da bi imel ob sebi izurjeno in neodvisno osebo, naj bi se Janša zavzel za nekoga, ki bi bil zaposlen v Slovenski vojski – vojaki ne smejo biti člani političnih strank.

In seveda, povsem po naključju se je Damir Črnčec usedel tudi na predsedniški položaj Odbora 2014, ki se bori za človekove pravice Janeza Janše. Neuradno naj bi ga ta čast doletela po vlečenju vžigalic z Alešem Primcem.

Torej, Damir Črnčec ne more navijati v prvih vrstah za točno določenega predsednika točno določene politične stranke, kar bi najraje videli nekateri in kar sta v začetku tega tedna lahko slišala tudi sodnik Marko Češnovar in okrožna državna tožilka Andreja Žvanut. Zato tudi ovadba, ki jo je v demokratični Republiki Sloveniji vložil proti novinarki, ne more biti politična. Če bi bile informacije o povezavah skupine Blood & Honour s stranko SDS resnične, bi jih premier Janez Janša in direktor Sove Damir Črnčec zagotovo vzela zelo resno. Tako pa sta jih iz Sovinega poročila o ekstremizmu pri nas, ki je leta 2012 prek vlade romalo v državni zbor, raje izbrisala. Da ne bi kot domoljuba ogrozila delovanja druge republike.