Podobno kot skoraj vse predstavitve v zadnjih letih se tudi večina letošnjih seli v virtualni svet. Nekoč so v moštvih formule 1 prirejali razkošne dogodke za avtomobilske sladokusce, zdaj večina le še sporoči datum spletne predstavitve. Tudi pri McLarnu so se odločili za sodobno različico, njihov novi dirkalnik, ki ga bodo poganjali Hondini motorji, bo razkrit konec januarja.

V britanski ekipi bodo tedaj prvič predstavili slike in tehnične podatke novega MP4-30, dirkalnik pa bo v fizični obliki nato svoj debi doživel na testiranjih v Jerezu med 1. in 4. februarjem.

Pohiteli bodo tudi pri Ferrariju

Tudi pri Ferrariju bodo novi dirkalnik predstavili še pred iztekom januarja. Spletna predstavitev novega bolida rdečih iz Maranella bo dan za McLarnovo, je danes sporočila ekipa. Dirkalnik za zdaj še nima imena, podobno kot pri McLarnu pa bo prvič na stezi na testiranjih v Jerezu.

V obeh tradicionalnih ekipah so pred novo sezono doživeli precej sprememb: pri McLarnu se je vrnil Fernando Alonso, po dolgih letih pa so se poslovili od Mercedesa kot dobavitelja motorjev. Pri Ferrariju, kjer v zadnji sezoni niso imeli nobenega odmevnega dosežka, pa so iz Red Bulla pripeljali štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.