Na tekmi sta nastopili še dve slovenski biatlonki: Andreja Mali (+3:50,2/5) je osvojila 72., Anja Eržen (+5:04,8/5) pa 89. mesto v konkurenci 93 tekmovalk.

Gregorinova se je na pot podala s startno številko 2 in se na prvem postanku odrezala zelo dobro. Za streljanje si je sicer vzela nekaj časa, a pokrila vseh pet tarč. V stoječem položaju ni imela sreče, saj je pred nadaljevanjem morala dvakrat v kazenski krog. Prvi strelski nastop se ni iztekel niti po željah Malijeve, saj je svoj cilj našel le drugi naboj, v drugo pa je nato pokrila tri tarče. Erženova je bila leže stoodstotna, izkupiček po drugem streljanju pa je bil popolnoma obraten, saj je zgrešila vseh pet strelov.

Slovenske biatlonke so preizkušnjo tako končale pod pričakovanji. Gregorinova je bila uvrščena na 34. mesto, Malijeva je bila 72., Erženova pa 89. Z drugim najboljšim tekaškim časom in dvema kazenskima krogoma je do zmage prišla Čehinja Veronika Vitkova, z devetimi pokritimi tarčami pa je na drugo mesto prišla Italijanka Dorothea Wierer. Njena rojakinja Nicole Gontier je bila na streliščih stoodstotna in se tako veselila tretjega mesta.

"Tekaška forma ni na ravni, na kateri bi morala biti, niti strelsko se danes nisem izkazala. Lahko bi bilo bolje, a tudi pred tekmo nisem pričakovala, da bi lahko posegla po tistih najvišjih mestih. Naredili bomo analizo in videli, kje so bile napake in izgubljene sekunde. Obeh zgrešenih strelov v stoje mi je žal, saj sta bila narejena po mojih napakah. Razmere niso bile tako nemogoče, da se ne bi dalo zadeti," je nastop ocenila Gregorinova.

"Tekma je bila težka, tisti, ki so jo gledali, so videli, kako spremenljivo je pihal veter. Malo je bilo treba imeti sreče, predvsem pa izkušnje. Mislim, da se je Teja kar dobro znašla, v leže bi sicer lahko bila malo hitrejša in malo več tvegala. Glede na to, da še ni v pravi formi, ji je bilo na tej progi težko tekmovati," pa je dejal trener Uroš Velepec.

V soboto bo v Oberhofu ob 12. uri na sporedu moški sprint, kjer bodo Slovenijo zastopali Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Lenart Oblak in Rok Tršan.