Francoski Val Thorens je gostil drugo tekmo sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu. Tekmovalci so se na kvalifikacijah pomerili že včeraj, svoja prva nastopa letos pa sta zabeležila tudi Filip Flisar in Blaž Ogorelc. Prvi je uspel napredovati v izločilne boje, saj je postavil 19. čas voženj, slednji pa je bil za nastop zaradi poškodbe slabše pripravljen, tako da se je uvrstil na 55. mesto.

Boji osmine finala so se začeli ob 11. uri, v peti skupini pa je nastopil Flisar, ki se je iz startnih vrat podal skupaj s Kanadčanom Bradyjem Lemanom, Nemcem Paulom Eckertom in Rusom Sergejem Možaevom. Mariborčanu je uspela dobra vožnja, tako da se je skupaj Eckertom podal v četrtfinale, kjer sta na spopad na progi čakala Avstrijec Thomas Zangerl in domačin Arnaud Bovolenta.

Izkazalo se je, da sta bila Francoz in Avstrijec pretrd oreh za ostala dva smučarja, saj je Filip prišel čez ciljno črto kot tretji. Po skoraj 11-mesečni odsotnosti s tekem je tako na koncu zasedel 12. mesto in poskrbel za lep rezultat.