Gole za NY Rangers, ki so zmagali že na 12. od zadnjih 13 tekem, so dosegli Dan Boyle, Kevin Klein, Lee Sempniak in Martin St. Louis. Slednji trije so bili uspešni v drugi tretjini, ko so po zaostanku z 1:2 prišli do vodstva s 4:2. "Začetek druge tretjine res ni bil dober. Tekmeci so prišli do vodstva z dvema goloma, potem pa smo jih le še lovili," je za spletno stran kluba dejal Kopitar.

"Pričakovali smo, da bodo močni. Gledali smo jih že na prejšnji tekmi. So v seriji uspehov. So vroči in ko si vroč, potem si najboljše moštvo," pa je ameriškim medijem povedal trener Los Angelesa Daryl Sutter. Njegova ekipa, ki bo še naslednjih pet tekem igrala na domačem ledu, je trenutno na mestih, ki vodijo v končnico zahodne konference, prav tako pa tudi njihovi newyorški tekmeci v vzhodnem delu lige.

Nashville je po podaljšku s 3:2 odpravil Dallas in se tako točkovno izenačil z najboljšo ekipo lige Anaheimom. Junak tekme je bil branilec Shea Weber z dvema goloma, tudi odločilnim po 17 sekundah podaljška.

Tretja najboljša ekipa zahodne konference Chicago je v gosteh pri Minnesoti zmagala s 4:2, eden ključnih mož je bil Bryan Bickell z dvema zadetkoma v tretji tretjini. Najvišjo zmago večera je dosegel St. Louis, četrta ekipa zahodnega dela, ki je s 7:2 odpravil San Jose. Za zmagovalce je zadelo sedem različnih hokejistov, Jaden Schwartz pa je prispeval tri podaje.

Na drugih tekmah je Boston s 3:0 premagal New Jersey, Milan Lučić je zadel dvakrat, Philadelphia je bila po podaljšku s 3:2 boljša od Washingtona, Colorado je tudi po zaslugi dveh zadetkov Jaroma Iginle s 5:2 ugnal Ottawo, Vancouver, ki ima dve točki več od kraljev, je z 1:3 izgubil proti Floridi, Carolina je Buffalu v drugi tretjini nasula štiri zadetke in na koncu zmagala s 5:2, Arizona pa je s 4:1 odpravila Winnipeg. Mikkel Boedker je prispeval dva gola in podajo, Shane Doan pa gol in dve podaji.