Kako stabilno moštvo je Olimpija, je bilo eno ključnih vprašanj po nekaterih grenkih porazih v seriji ob koncu decembra in na novoletni dan. Ljubljanski hokejisti so odgovorili s parom zmag proti Innsbrucku in Gradcu, s čimer so ovrgli sume, da je moštvo zapadlo v krizo rezultata in igre.

Olimpija je z daleč najnižjim proračunom v ligi in nestabilnim finančnem stanjem v klubu še vedno konkurenčna, vendar ji tudi nekaj odmevnejših zmag doslej ni prineslo olajšanja. Slovenski prvaki so tako kot večino sezone še vedno parkirani na dnu lestvice, najbližjim zasledovalcem pa dihajo za ovratnik za zmago ali dve. Časa za premik na lestvici ni več prav veliko, saj je do konca rednega dela ostalo še osem tekem. Pet jih bo Olimpija odigrala doma, tri v gosteh. Če bi Ljubljančani že na začetku sezone kazali podobno formo kot v zadnjih dveh mesecih, kar je bilo zaradi številnih rošad znotraj moštva nemogoče, bi bili zagotovo v igri za ugodnejši položaj pred začetkom februarskih kvalifikacij za končnico. Te v Ljubljani niso videli že dve zimi zapovrstjo. Tedaj je trenersko klop grel Finec Hannu Järvenpää, tivolska dvorana pa je zadnjič pokala po šivih.

Zdajšnji trener Fabian Dahlem iz Nemčije ne obljublja ničesar, kar je glede na vse okoliščine razumljivo. Pričakuje pa, da bo Olimpija februarja prikazala največ doslej. Glede na njegove preverjene motivacijske sposobnosti in utečen sistem igre ne bi bilo presenetljivo, če bo Olimpija februarja v resni igri za dve prosti mesti za četrtfinalni vizum. Njeni tekmeci bodo glede na trenutni položaj najverjetneje Innsbruck, KAC, Dornbirn in Gradec, medtem ko se bodo nehvaležnega sedmega mesta skušali ogniti predvsem Alba, Bolzano, Znojmo in Beljak. »Imamo potencial, da se uvrstimo v končnico. Moramo pa biti vsak dan boljši, kar je tudi naš cilj. Za zdaj nam dobro uspeva,« pravi vratar Andy Chiodo, ki v slačilnici slovi po svojem zmagovitem karakterju, zato je tudi iz psihološkega vidika zelo pomemben član moštva. Chiodo je v tem tednu ostal brez svoje prve zamenjave, saj se je Aleš Sila odločil preizkusiti na Madžarskem pri Ujpestu, zato bo mesto drugega vratarja odslej zasedal mladinski reprezentant Tomaž Trelc, ki bi že pred časom lahko odšel na preizkušnjo na Norveško, vendar se je odločil ostati doma.

Olimpija bo danes gostovala v Celovcu pri KAC, ki je že lani ostal brez končnice, to zimo pa kljub številnim okrepitvam in zamenjavi na trenerskem mestu še vedno ne najde rešitve za priključek k vodilnim moštvom lige. KAC je povrhu izgubil tudi prestižno sobotno klasiko z Beljakom na nogometnem stadionu. Olimpijo lahko opogumljata zadnji medsebojni tekmi s KAC, ko je v Tivoliju obakrat slavilo domače moštvo.

EBEL, 37. krog, danes ob 19.15: KAC – Olimpija, Alba – Dornbirn, Beljak – Salzburg, Innsbruck – Gradec, Znojmo – Bolzano, sinoči: Dunaj – Linz 4:5 v podaljšku (1:0, 1:2, 2:2, 0:0).