Oblika strehe zelo vpliva na videz garaže. Proizvajalci že gotovih garaž ponujajo različne izvedbe streh, ki se arhitektonsko vključijo v stanovanjski objekt. Obstajajo tudi najsodobnejše pogrezne garaže, ki v ničemer ne rušijo enotnega videza stanovanjskega objekta. Rešitve, ki se arhitektonsko in funkcionalno prilagajajo hiši, so tudi najbolj uspešne.

Dodatna shramba pod streho

Pri izboru dvonivojske strehe ali dvokapnice lahko pridobite veliko dodatnega prostora na podstrešju, do katerega lahko vodi premična lestev, s čimer pridobite dodatno shrambo. Ravna streha lahko služi kot terasa ali vrt, vendar je treba že med gradnjo upoštevati obtežitev. Pod garažo se vedno najde prostor za klet ali zbiralnik za deževnico.

Če je garaža v hiši ali podaljšku le-te, bo izolacija poskrbela za uravnavanje temperature in zaščito predmetov v njej, s tem pa tudi za nižje stroške za ogrevanje. Za vrsto toplotne izolacije se odločite glede na velikost prostora in želeno energijsko učinkovitost. Večjo izolacijsko sposobnost ima material, bolj učinkovit in tudi dražji je. Preračunajte, kaj se vam najbolj splača.

Skrbno izbrana garažna vrata

Vrata garaže naj bodo po videzu usklajena s hišo. Lahko naj jih bo odpreti in zapreti, najpomembnejša naloga pa je zaščita pred tatovi. Garažna vrata na motorni pogon upravljamo s ključi, kodirno kartico ali stikalom. Najboljše je daljinsko upravljanje, pri katerem lahko vrata odpremo iz avtomobila. Lahko pa seveda priredimo daljinski upravljalnik tako, da odpira in zapira tudi vrata na dvorišče.

Vir: www.articlesbase.com, www.montaznehise-on.net