V Kovinoplastiki Lož so bili še pred dobrim mesecem precej optimistični, še v začetku decembra so za regijski portal Novice z Notranjske izjavili, da naj ne bi prišlo do drastičnega odpuščanja, a stvari so se obrnile drugače. Večinoma bodo ob službo delavci iz profitnega centra Okovje, nekaj jih bo službo izgubilo v proizvodnji in režiji. Nelec je povedal, da so se za odpuščanje odločili zaradi nesrečne kombinacije krize v Rusiji in sezonskih vplivov. Potem ko je Kovinoplastika Lož izgubila nemškega partnerja, so se namreč preusmerili na ruski in kitajski trg.

Župan Komidar, ki se boji najhujšega, je za Dnevnik povedal: »Tovrstna odpuščanja so za tako majhno občino prava socialna bomba. Po statističnih podatkih imamo trenutno 11-odstotno brezposelnost. Če bi v Kovinoplastiki Lož resnično zaškripalo, bi na zavodu za zaposlovanje pristalo od 450 do 500 ljudi iz naše občine, kolikor jih je trenutno zaposlenih v Kovinoplastiki Lož. To je desetina prebivalstva, če pa govorimo o aktivnem prebivalstvu, pa seveda še več.« Brezposelnost v Loški dolini bi se tako približala 25 odstotkom.

Nelec je povedal, da težko kar koli napovedujejo, seveda pa načrtujejo rast in morebitno ponovno zaposlovanje. »Težko je z gotovostjo trditi, kaj se bo zgodilo v prihodnjih mesecih. Vsi si želimo, da bi lahko začeli spet zaposlovati.«