Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Azijsko prvenstvo

Avstralija - Kuvajt
1

Avstralci sicer ne spadajo v Azijo, a so že nekaj časa priključeni azijski nogometni druščini, kjer imajo vsaj nekaj več konkurence. Še vedno pa so tudi na nenajboljši dan boljši od večine nasprotnikov, eden takih je tudi Kuvajt. Ker prvenstvo tokrat gosti ravno Avstralija, bodo domači verjetno k vsej stvari pristopili dokaj resno in zavzeto, zato njihovo napredovanje iz skupine ne bi smelo biti vprašljivo, tako kot tudi današnje 3 točke na otvoritveni tekmi prvenstva ne.

Nogomet - Francija - 1.liga

Montpellier - Marseille
0, 2

Marseille je še vedno vodilna ekipa prvenstva, pred dnevi pa je doživel poraz po enajstmetrovkah v pokalu proti drugoligašu. Ta kiks bo Marcelo Bielsa verjetno znal izkoristiti, da svoje varovance spodbudi k napredku in Montepllierju se danes ne piše nič dobrega - po porazu v pokalu proti PSG (0:3) bi v nekaj dneh znal izkusiti še moč drugega kandidata za francoskega prvaka.

Košarka - Evroliga

Barcelona - Panathinaikos
1

Barcelona je ob koncu lanskega leta premagala Real in napovedala odlično sezono, nato pa so sledili nepričakovani trije zaporedni porazi. Vmes so Katalonci v prvem krogu v top16 evrolige klonili tudi v Berlinu proti Albi, kar je zagotovo nasprotje od njihovih pričakovanj. Ker je v njihovi skupini 8 odličnih ekip in bo boj za štiri mesta v končnici zelo hud, je bil to kar velik spodrsljaj za Barco, zato je stanje skoraj alarmantno. Današnji poraz proti Panathinaikosu bi bil nesprejemljiv in bi lahko močno ogrozil njihov naskok na final4, zato o motivaciji in pristopu blaugrane tokrat ne gre dvomiti, Grki pa tudi ne bi smeli biti pretrd oreh, saj so izgubili 4 od zadnjih 6 tekem.

Košarka – ZDA – NBA

Golden State – Cleveland
1

Golden state še vedno navdušuje in je z le 5 porazi z naskokom najuspešnejša ekipa lige. Curry & Thompson bosta verjetno tudi danes uprizorila nov strelski šov, saj v goste prihaja Cleveland, ki ne slovi po ravno dobri obrambi, poleg tega pa je že nekaj časa tudi brez LeBrona Jamesa, kar jih dela še toliko bolj povprečno ekipo, ki v zadnjem času redno izgublja, tudi z veliko razliko. Ta dvoboj se bo le stežka končal drugače kot z zmago bojevnikov.

Hokej - ZDA - NHL

Tampa Bay - Buffalo
1

Tekma med eno najboljših in eno najslabših ekip na vzhodu, prva pa ima še prednost domačega ledu. Ni dvoma o tem, proti kateremu golu se bo igralo večino časa in če ne bo to eden tistih večer, ko se vrstijo presenečenja, bodo strele vknjižile novi točki in ostale na prvem mestu vzhodne konference.