Dobri dve minuti pred koncem tekme je Banvit vodil z 68:59 in imel dva prosta meta. Takrat je na igrišče pritekel domači navijač in odrinil enega od košarkarjev turškega moštva, kar je zakuhalo incident, saj se je hip zatem v bran soigralcu postavil ameriški košarkar Earl Rowland in s krošejem navijača zbil na tla. Na parket je nemudoma vdrlo še nekaj domačih navijačev, a ob takojšnjem posredovanju varnostnikov, sodnikov, trenerjev in vseh igralcev s klopi, so se stvari nekako le umirile, da ni prišlo do še večjega izbruha nasilja.

Tekma se je po 15 minutah prekinitve le nadaljevala, Turki pa so zadržali osredotočenost in zmagali s74:68.

»Ne vem, s čim smo sprovocirali domače, da se je zgodilo, kar se je. Nekateri moji igralci so delovali zaščitniško, ker so videli, da so bili napadeni njihovi soigralci. Ne opravičujem njihovih dejanj, a jih povsem razumem,« je po tekmi dejal trener Banvita Zoran Lukić.

Kakšna bo kazen za Budućnost?

Pri Budućnosti se medtem držijo za glavo, saj se zavedajo, da jih čaka nova huda kazen, kajti takšni incidenti pri Ulebu ne ostanejo spregledani, vselej pa jo najhuje skupi domači klub, kot je denimo v lanski sezoni izkusila tudi Union Olimpija po napadu Zorana Predina na sodnika.

»V takšnih situacijah najbolj nastrada klub. Nasprotni igralci so reagirali impulzivno. Branili so svoje soigralce, a to je njihova osebna stvar. Nekdo pač tako reagira. Naš klub pa bo moral po tem verjetno plačati visoko kazen. Že lani smo plačali 15 tisoč evrov zaradi petard na tekmi proti PAOK, poleg tega pa smo morali odigrati tri tekme pred praznimi tribunami, kaj bo šele sedaj?« je bil po tekmi jasen trener Budućnosti Igor Jovović.