Rick Nash je dosegel svoj 25. zadetek v sezoni, ob njem so za zmago gostov poskrbeli še Derick Brassard, Mats Zuccarello in Dominic Moore, svoj delež pa je s 24 obrambami prispeval še vratar Henrik Lundqvist. Pri domačih je edini zadetek dosegel Francois Beauchemin.

"Ta zmaga pomeni ogromno. O tej tekmi smo se pogovarjali zadnjih nekaj dni. Tri dni smo imeli prosto, tako da smo se dotaknili tudi obračuna z Anaheimom. Vzeli smo ga za nekakšno merilo, da vidimo, kje smo trenutno. Zato je toliko pomembna ta zmaga. Igramo svojo igro in smo uspešni," je po tekmi ameriškim medijem povedal Nash, ki ga v noči na petek čaka še gostovanje v Los Angelesu pri kraljih Anžeta Kopitarja.

Najboljše moštvo metropolitanske skupine Pittsburgh je pred domačimi navijači po podaljšku izgubilo proti Bostonu z 2:3. Za trenutno osmo ekipo vzhodne konference je največji delež prispeval Patrice Bergeron z dvema zadetkoma, tudi odločilnim v tretji minuti podaljška.

Washington je pokvaril debi začasnega trenerja Toronta Petra Horachka in v Kanadi zmagal s 6:2. Marcus Johansson in Eric Fehr sta prispevala po dva gola za zmagovalce, slednji je vpisal tudi podajo.

Na domačem igrišču ni bil uspešen niti Calgary, ki je moral priznati premoč Detroitu. Ta je zmagal s 3:2, po zadetek in podajo pa sta prispevala Justin Abdelkader in Henrik Zetterberg. Pri domačih je imel enak izkupiček Mikael Backlund. Calgary je igral brez svojega prvega strelca Jirija Hudlerja, ki se je v porodnišnici pridružil svoji ženi, s kateri pričakujeta prvega otroka.