Pred prvim obračunom v drugem delu evropskega pokala so se v taboru Uniona Olimpije zazrli v preteklost. Poraz proti Hapoelu iz Jeruzalema v Stožicah jim je namreč nemudoma odvzel praktično vse možnosti za preboj v osmino finala. Napake tokrat niso želeli ponoviti, a se iz lanske šole kaj prida niso naučili. Z bledo predstavo niso bili dorasli razigranemu nasprotniku iz Bamberga, ki je iz Ljubljane odnesel pomembno zmago.

Kot eno glavnih prednosti gostov iz Nemčije so pri Olimpiji omenjali napad, ki naj bi bil povsem svojevrsten. Čeprav so Ljubljančani vedeli, kje preži največja nevarnost, tega niso znali ustaviti. Bamberg je od uvodnega sodnikovega meta zagospodaril na parketu in Olimpiji vrinil svoj ritem igre. Z natančnimi meti za tri točke so hitro prišli do dvomestne prednosti, v obrambi pa z agresivno igro in nizko postavo spravljali gostitelje v obup. Ti so znova naredili ogromno napak, pri čemer je prednjačil organizator igre Marko Marinović, ki je v zadnjem času v obupni formi. Trener Ljubljančanov Aleš Pipan ga je tako že po dobrih dveh minutah potegnil iz igre, a mu to kaj prida ni pomagalo, saj tokrat ni bil razpoložen niti Paolo Marinelli.

Še največ borbenosti in zbranosti sta prikazala Halil Kanacević, ki v centrski tehniki kljub pomanjkanju centimetrov prekaša Alena Omića, in Gregor Hrovat, ki je z vsestransko igro po prihodu na parket nekoliko dvignil energijo v igri gostiteljev. A tudi to ni pomagalo, saj Pipan še vedno ni našel recepta za napadalne akcije Bamberga, v katerih se je vseh pet igralcev gibalo sočasno, kar je v obrambi zmajev povzročalo zmedo, košarkarjem italijanskega stratega Andree Trinchieria pa omogočilo marsikateri lahek koš. Če k temu dodamo še podatek, da so košarkarji Olimpije od dvanajstih poizkusov zadeli samo en met za tri točke, je bilo popolnoma jasno, da jih v drugem polčasu čaka izredno težka naloga. Kljub temu razlika niti približno ni bila takšna, da je ne bi bilo mogoče obrniti.

A tisti, ki so v nadaljevanju pričakovali drugačen obraz zmajev, so se pošteno opekli. Košarkarji trenerja Pipana so energijo bolj kot v igro usmerjali k pritožbam nad sodniško trojico, kar pa gostov ni zmotilo. S pridom so izkoriščali povsem raztreseno igro gostiteljev in iz minute v minuto večali prednost. Pipan je v iskanju razpoloženega igralca v 26. minuti na parket celo poslal mladega Vasilija Vučetića, ki je do sedaj pobiral drobtinice, a tudi to ni prineslo nikakršnega učinka. Tako je lahko petinpetdesetletni Celjan le nemočno opazoval nemoč svojih košarkarjev na parketu, kar je vse bolj spravljalo ob živce navijače v Stožicah, ki so ob koncu tretje četrtine svoje nezadovoljstvo izrazili s številnimi žvižgi. To je košarkarje Olimpije očitno spodbodlo, saj so v naslednjih minutah prikazali povsem drugačen obraz in se pet minut pred koncem približali na deset točk zaostanka, a nato znova popustili pri zbranosti in gostom dovolili dva odprta meta, ki sta poteptala kakršne koli upe na čudežni preobrat. Kljub temu v zaključku napetosti ni manjkalo, za kar so poskrbeli delilci pravice, ki so z neposrečenimi odločitvami povsem razburili gledalce v Stožicah in parket po koncu obračuna zapustili v spremstvu varnostnikov.

»Igralcem sem povedal, da če bi igrali tako od začetka, kot smo igrali zadnjih 12 minut, bi to tekmo dobili. Toda tisti, ki so začeli, niso imeli prave energije, česar so se nato nalezli ostali. Spet je bilo preveč napak in statične igre v napadu. Šele po visokem vodstvu gostov smo začeli igrati in razliko znižali. Videli smo, da so v tej fazi tekmovanja nasprotniki močnejši. Fizično smo bili v podrejenem položaju. Kljub porazu pa še ne bomo obupali,« je dejal Aleš Pipan in dodal, da lahko številne napake v igri odpravijo le z dobrimi analizami tekem. »Igralci ne verjamejo, dokler naslednji dan ne vidijo, kaj so počeli, in se držijo za glavo.«

Preostali izid v skupini K: Bayern – Dijon 93:84 (23:20, 54:45, 75:65, McCalebb 16; Harris 16).