Hodniki so predvsem namenjeni povezovanju prostorov, če je stanovanje dovolj veliko, pa imajo lahko tudi drugačno vlogo. Težavo lahko predstavlja predvsem veliko število in položaj vrat, saj je zaradi napačne ali nepremišljene razporeditve takšen prostor omejen zgolj na povezovanje.

Popestrimo vsebino predprostora

Predprostor je po navadi opremljen z omaro za odlaganje oblačil, če pa je dovolj velik, lahko vanj postavimo še fotelj, zofo in mizico. Tako bomo dobili dodaten prostor za sproščanje, branje in poslušanje glasbe. Pa tudi kakega gosta bomo lahko sprejeli.

Večji hodnik lahko spremenimo tudi v delovni kotiček. Opremimo ga s policami in mizo in postavimo nanjo računalnik. Če prostor nima naravne svetlobe, ga dobro osvetlimo z umetno. Stene pobarvajmo s toplimi barvami, da je bivanje prijetnejše, vanj pa lahko obesimo tudi ogledalo, da je videti večji.

Hodnik kot galerija ali igralnica

Proste stene izkoristimo za police, ki lahko učinkovito nadomestijo knjižnico, ali pa postavimo dodatno omaro za oblačila. Večjo ali manjšo opaznost prostora bomo dosegli z zanimivimi ličnicami omar. Pomembno je le, da je ureditev v skladu z našimi željami.

Hodnik lahko izkoristimo tudi za predstavitev hobijev. Če se navdušujete nad umetninami, ga spremenite v majhno galerijo slik ali kipov, ki nas bodo navduševali ob vsakem vstopu v hišo. Poleg tega lahko na hodniku modeliramo, rišemo, šivamo na šivalnem stroju … Površino pa lahko izkoristimo tudi za igro z otroki.