Slovenska reprezentanca bo na sever odpotovala v četrtek, že v petek ob 19.30 pa jo v Odenseju čaka prva tekma turnirja, ko se bodo pomerili z domačo izbrano vrsto. V soboto ob 17. uri bodo v Aalborgu njihovi tekmeci Švedi, zadnji dan turnirja pa jih v nedeljo ob 14.45 v Aarhusu čaka še tekma z Islandijo.

Zaradi poškodb je precej neznank

Selektor Boris Denić je bo na Dansko odpeljal 19 od 22 igralcev, ki še vedno vztrajajo na pripravah v Zrečah. Koga bo pustil doma, Denić na današnji novinarski konferenci še ni želel razkriti, saj se bo o tem zaradi nekaterih dilem ob številnih poškodbah odločil šele popoldne in o tem najprej seznanil igralce.

"Še vedno smo v fazi uigravanja in vzdrževanja telesne priprave. Zaradi poškodb je še precej neznank in vse ne poteka po zastavljenih načrtih. Nekatere igralce bo potrebno skompenzirati, zato se bom o vsem skupaj dokončno odločil popoldne," je dejal Denić.

Kot je ob tem dodal, bo turnir na Danskem zanj zelo pomemben, saj lahko največ minusov in plusov opazi na tekmah. "Dober trening je pomemben, a ne more nadomestiti tekme. Videlo se bo namreč lahko tudi, kako delujemo individualno in kako kolektivno ter v kakšni fazi smo trenutno. Sam pa bom dobil tudi nekaj odgovorov, čemu je treba dati nekaj več poudarka na zadnjih treh, štirih treningih do odhoda v Kuvajt," je dejal Denić.

Še vedno računa na pomoč Gabra, Bundala in Bezjaka

Slovenski selektor veliko konkretnega o zdravstvenem stanju poškodovanih igralcev ni povedal, saj da bi bile njegove ocene lahko nestrokovne in pavšalne. Ponovil je, da ima Matej Gaber težave s kolenom, Uroš Bundalo z mišico, Marko Bezjak pa s prepono.

Gaber tako dela po posebnem programu že deveti dan, Bundalo tri dni, Bezjak pa se je danes vendarle prvič pridružil ekipi na treningu. Kljub temu Denić še nobenega od njih ni prečrtal za odhod na Dansko, a je po njegovem glavno vprašanje, kako jih obremeniti.

"Zagotovo še niso prečrtani, saj ne morem prečrtati popolnega centralnega bloka državne reprezentance. Potem stvar nima smisla in gremo le na izlet. To so pomembni členi državne reprezentance, če ne najbolj pomembni," je dejal strateg slovenske reprezentance.

Dolenec: Že na tem turnirju lahko pokažemo, kam sodimo

Vsi v ekipi se zavedajo, da bodo nasprotniki na Danskem zahtevni, tja pa odhajajo predvsem po formo in tekmovalni ritem.

Da kljub težavam s poškodbami same priprave potekajo po načrtih, je zagotovil zunanji igralec francoskega Montpellierja Jure Dolenec in dodal, da trenirajo dobro ter da so opravili že veliko dela. "Vse bolje se znajdemo v našem sistemu in različnih kombinacijah. Verjamem, da bomo s temi tremi pripravljalnimi tekmami samo še napredovali, pridobili na natančnosti ter še bolje izpeljali tisto, kar smo si zadali," je dejal Dolenec.

Rokometaš Montpellierja verjame, da bodo še dvignili tekmovalno formo in upa, da bodo na Danskem dobili vse tri tekme. "Imamo močno reprezentanco, zato lahko že na tem turnirju pokažemo, kam sodimo, in pošljemo neko sporočilo našim bodočim tekmecem na svetovnem prvenstvu," je še dodal.

Njegov klubski kolega Vid Kavtičnik se je strinjal, da morajo na Dansko potovati po zmage in tako pokazati, v kakšni formi so. "Dobro smo trenirali, vsi se dobro počutimo in komaj čakamo, da se prave tekme zares začnejo," je dejal Kavtičnik.