Muzikal pripoveduje o izgubljenem sinu

Muzikal je postavljen v Stingov rojstni kraj Wallsend na severovzhodu Anglije. Čeprav ni avtobiografija, vsebuje nekaj podobnosti iz njegovega življenja. Navdih zanj je glasbenik našel v svojem otroštvu in propadu ladjedelniške industrije v Wallsendu.

Muzikal pripoveduje o izgubljenem sinu, ki se vrne v ladjedelniško mesto v severni Angliji, da bi pomagal dekletu in sinu, ki ju je zapustil pred 15 leti. Ladjedelnica se medtem začne zapirati, delavci pa so razdeljeni glede prihodnosti. Predstava tako govori o izgubi in opuščanju, piše na uradni glasbenikovi strani.

V muzikalu so uporabljene skladbe, ki jih je Sting izdal leta 2013 na istoimenskem albumu, dramsko besedilo sta napisala John Logan in Brian Yorkey.

Mešane kritike

Muzikal je ob premieri naletel na mešane kritike, prodaja vstopnic pa ni dosegla pričakovanj, čeprav je v začetku decembra Sting sam prevzel eno od stranskih vlog, da bi pripomogel k uspehu predstave.

Kot sta nastopajočim po elektronski pošti sporočila producenta Jeffrey Seller in Kathrin Schenker, bo predstava na programu le še do 24. januarja, je poročal The New York Times. "Osupnilo in užalostilo naju je, da ni mogoče pridobiti občinstva za muzikal, ki ga sama zelo občudujeva," sta zapisala in dodala: "Za to ni preproste razlage."