Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - Pokal

Atletico (M) - Real (M)
0
Tekme med madridskima kluboma so v zadnjih letih vselej razburljive. Nič drugače ne bo niti tokrat, ko se bosta pomerila v španskem kraljevem pokalu. Real je po 22 zaporednih zmagah na presenečenje številnih vpisal dva zaporedna poraza (Milan, Valencia), kar pa je bržkone posledica izčrpanosti nosilcev igre, ki so imeli tudi v času praznikov bolj malo časa za počitek. Čeprav je Atletico zadnji dve tekmi dobil in igra pred svojimi navijači, vloga favorita pripada belemu baletu.

Nogomet - Španija - Pokal

Valencia - Espanyol
1
Pri Valencii so lahko s pričetkom leta še kako zadovoljni, nenazadnje so pretekli konec tedna odvzeli skalp velikemu Realu. Tudi sicer netopirji na zadnjih nekaj tekmah igrajo zelo solidno, saj so neporaženi že več kot mesec dni. A tudi Espanyol ni od muh, zato bo za domače nogometaše tekma še kako dobra preizkušnja in priložnost, da dokažejo, da zmaga proti evropskim klubskim prvakom ni bila zgolj naključna.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Union Olimpija - Bamberg
2
Predstave ljubljanskih košarkarjev v zadnjem času so vse prej kot navdušujoče. Razloge za to gre morda iskati tudi v težavah s poškodbami, vendar ne gre spregledati dejstva, da njihova igra tudi po nekaj mesecih igranja še vedno močno niha. Po štirih zaporednih porazih zmaji proti Bambergu prav gotovo ne bodo v vlogi favorita. Nemci so vse prej kot lahek nasprotnik, nenazadnje so v nedeljo brez težav premagali Bayern.

Košarka - ZDA - NBA

LA Clippers - LA Lakers
1
Še ne tako dolgo nazaj zmagovalec na tekmi med ekipama iz Los Angelesa ni bil vprašljiv. A karte so se medtem močno pomešale in nekoč ena najslabših ekip je danes bistveno boljša od ene, zgodovinsko gledano, najuspešnejših v NBA. Jezerniki so trenutno prikovani na dno lestvice v svoji konferenci, medtem ko Clippers zaostajajo zgolj za letos izjemnim Golden Statom. Tudi zato bi bil njihov poraz veliko presenečenje.

Košarka - ZDA - NBA

Golden State - Indiana
1
Golden State nasprotnike melje enega za drugim in je daleč najboljše moštvo lige. Po 32 tekmah ima zgolj pet porazov, kar pomeni, da je njegov odstotek uspešnosti skoraj 85 odstoten. Indiani na drugi strani v primerjavi z lansko sezono igra bistveno slabše. Četudi so Pacers dobili zadnje štiri od šestih tekem, se zdi, da so njihove možnosti za zmago danes minimalne.