Kako ste doživeli finale v Bischofshofnu?

Zdaj lahko rečem, da je za menoj lep dan. Po poskusni seriji ni kazalo na takšen razplet, ker sem znova preveč pazil na vsak gib. Nato sem se odločil, da bom na tekmi tvegal do skrajnosti. Skočil na silo in na srečo se je dobro izšlo. Ponosen sem, da sem se iz dvanajste ocene poskusne serije hitro sestavil in prišel skoraj do vrha. Med tekmo v Garmischu in prvo serijo v konkurenci tukaj sem naredil le en skok, ki je bil za svetovni vrh, vmes pa sem preveč taval. Če mi ne bi uspelo, ne vem, kako bi potekal tale pogovor.

Kakšna šola je bila letošnja turneja?

Velika. Šele ko si enkrat pri vrhu turneje, vidiš, kako velika stvar je vse skupaj. Ko imaš v rokah možnosti za skupno zmago, šele postane kruto in brutalno. Dvanajst vražjih dni s tekmami in vsakodnevnimi pogovori z mediji, zato je bilo treba brzdati glavo, da ni razmišljala preveč. Na koncu je bil prevelik poudarek na skokih in rezultatih, izgubil pa sem osredotočenost. Ni bilo rdeče niti.

Vaš dvoboj s Kasaijem za tretje mesto je bil ena izmed poslastic.

Ni bil posebno doživetje. Šele po drugem skoku sem začel gledati, koliko točk bo zbral in kakšen bo razplet.

Po zmagi Peterke in tretjem mestu Žonte ste šele tretji Slovenec med najboljšo trojico v skupnem seštevku. Kaj vam pomeni?

Z vsakim dnem več. To je zadnja lovorika z velikih tekmovanj, ki mi je še manjkala. Začetni paket kolajn sem zaključil.

Ali to pomeni, da so naslednji paket najžlahtnejše kolajne?

Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost. Vedno želim napredovati in biti boljši.

Kasai pravi, da je zadovoljen le s prvimi mesti. S čim ste vi?

Mene zadovolji vrhunski skok in napredek, ki me ponese visoko.

Kako ste doživeli vaša najhujša tekmeca in junaka turneje Krafta in Hayböcka, ki sta na avstrijskem delu dodala plin?

Ker sta bila oba zelo suverena, si zaslužita vse čestitke. Točno vesta, kaj delata. Glede na to, da so Avstrijci že sedem let v vrhu turneje, imajo očitno vse potrebno znanje za osvajanje lovorik.

Ste videli padec Ammanna?

Škoda, da se mu je to zgodilo. Letos je veliko padcev, ker smo se tako specializirali le za skakanje, da smo pozabili na prosto smučanje in potrebujemo tečaj smučanja. Ni bilo prijetno, ko je arena utihnila, semafor se je ustavil in si na televizijskem ekranu videl, da je obležal.

Ali poleti na Kulmu prihajajo prehitro?

Zdaj je odgovor da, jutri bo ne. Komaj čakam, da grem domov in se spočijem. Ko sem spočit, si želim novih tekem. Glede na to, da gre za novo in povečano letalnico, bo kmalu prišlo vznemirjenje pred prvimi poleti v sezoni. jo