Sedemindvajsetletni Ljubljančan, 99. na lestvici ATP, je imel že na uvodu niza pri drugi točki priložnost za odvzem servisa tekmecu, vendar je Argentinec izenačil na 1:1. V peti je servis izgubil Kavčič in v deseti Argentincu vrnil z isto mero za izenačenje na 5:5. Niz se je nato odločal v podaljšani igri, ponovno je s servisom začel Kavčič. Po izenačenju na 2:2 pa je Argentinec dobil le tri točke in Kavčič je po uri in osmih minutah povedel z 1:0 v nizih.

Tridesetletni Argentinec, ki je 61. na svetovni lestvici, je slabo začel tudi drugi niz in slovenski igralec je povedel z 2:0 in v nadaljevanju vodil še s 4:2 in 5:3. V deseti igri je imel Kavčič na servis tekmeca tri zaključne žogice za zmago, ki so ostale neizkoriščene. Tudi v naslednji igri je povedel s 40:15, nato pa po vodstvu s 40:30 vendarle prišel do uspeha. Dvoboj je trajal uro in 54 minut, praktično v vseh statističnih elementih igre pa je bil boljši Kavčič.

Bedene v Chennaiju boljši od Lacka

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v 1. krogu turnirja ATP v indijskem Chennaiju po dobri uri in pol igre premagal Slovaka Lukaša Lacka v dveh nizih s 7:6 (0) in 6:3. V drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 458.400 ameriških dolarjev bo Bedene igral z drugim nosilcem Špancem Felicianom Lopezom, ki je bil v prvem krogu prost.