Kraševec je izbral dekleta, ki so v tem trenutku dobro pripravljena in trdno odločena, da Slovenijo popeljejo v prvo evro-afriško skupino. Zagotovo bo v igri posameznic največje breme nosila Polona Hercog, ki bo v navezi z izkušeno Andrejo Klepač (43. na WTA lestvic dvojic) skušala zmagati v igri dvojic. V vsakem dvoboju bosta na sporedu po dve tekmi posameznic in igra dvojic.

Tekmovanje v drugi evro-afriški skupini bo letos potekalo v estonskem Tallinnu od 4. do 7. februarja. Osem reprezentanc (Bosna in Hercegovina, Egipt, Estonija, Finska, Irska, Luksemburg, Slovenija in Južnoafriška republika) bo razdeljenih v dve skupini po štiri ekipe, kjer bodo igrale vsaka z vsako. Najboljši dve ekipi po skupinah se bosta pomerili z najboljšima z druge skupine (A1-B2, A2-B1), zmagovalke teh dvobojev pa se bodo uvrstile v prvo skupino. Žreb skupin bo dan pred začetkom tekmovanja, 3. februarja.

V slovenski reprezentanci sta poleg Hercogove in Klepačeve tudi dve mladinki, rojeni leta 1997, Nina Potočnik, 64. mladinka na svetu, in Manca Pislak, ki je 90. mladinka sveta. Obe bosta nastopili na mladinskem odprtem prvenstvu Avstralije.

Prvi in edini cilj slovenske reprezentance je preboj v prvo evro-afriško skupino, četudi tokrat zaradi slabše pripravljenosti v ekipi ni Nastje Kolar in Dalile Jakupovič. Kapetan Andrej Kraševec, ki je pomladitev reprezentance napovedal že pred mesecem dni, ohranja optimizem: "Nastja Kolar je trenutno slabše pripravljena, medtem ko se je Dalila Jakupovič zaradi lanskih slabših rezultatov odločila, da bo letos vse podredila osebnim ciljem. Tako kot sem dejal lani v začetku decembra, imamo nekaj izjemno obetavnih mladink, ki jim je treba pomagati. Izkušnje v pokalu Fed, treningi s Polono in Andrejo ter morebitni dvoboji, bodo za obe mladi tekmovalki neprecenljivi. Cilj je nespremenjen. Imamo ekipo, ki zmore priti nazaj v prvo evro-afriško skupino."