Že tako je v hollywoodskih filmih precej več moških, ko pa govorimo o starejših igralcih, je moška dominacija še bolj očitna. Veliko je torej moških in mladih lepotic, precej manj pa je starejših žensk. Poleg tega je tu še eno dejstvo, ki ni v prid ženskam. To pa je, da so praviloma plačane manj kot njihovi moški kolegi. Zdaj ima Russell Crowe za vse to pojasnilo, ki je razjezilo feministke.

»Najboljša stvar v tej industriji je, da obstaja več različnih vlog za ljudi v različnih življenjskih obdobjih,« je Crowe dejal v intervjuju za Australian Women's Weekly in pojasnil, zakaj nekatere starejše igralke ne dobivajo vlog. »Iskreno mislim, da večina žensk, ki se pritožuje nad tem, da ne dobijo vlog, spada v kategorijo 40-, 45-, 48-letnic, ki še vedno želijo igrati mladenke in jim ni jasno, zakaj jim nihče ne ponudi vlog v filmih, predvidenih za 21-letnice,« je bil oster. »Če ste pripravljeni živeti v svoji koži, boste lahko delali kot igralec,« je dejal Crowe. Dokaz za to naj bi bili Meryl Streep in Helen Mirren.

Seveda je njegov komentar naletel na kritike mnogih, ki pravijo, da to ni res, in da je za potrditev svoje teze izbral ene izmed redkih starejših igralk, ki jim je »dovoljeno« pojaviti se na filmskem platnu.