V odnosu do igralcev je nepravično, da so ti morali sprejeti takšna pravila igre, ki jih narekuje uprava z dolgoletnim direktorjem Matjažem Sekljem na čelu. Kdor teh pravil ne upošteva, lahko naredi križ čez kariero ali pa se preizkusi v kakšni manj ugledni ligi, od koder je možnost napredovanja bistveno manjša. Olimpija zadnja leta deluje na robu zmožnosti in ima po kakovosti vsako leto slabši igralski kader. Finančna primerjava s konkurenco v Avstriji je nesmiselna, saj je razlika ponekod celo več kot 10:1 v prid severnih sosedov. Kam bo to pripeljalo, ne ve nihče, a trenutno stanje, ko je zamujanje plač postalo nekaj samoumevnega, ne vliva zaupanja v delovanje društva v prihodnosti.

Olimpija je šla z željo po doseganju dobička v projekt zimske klasike na Trgu republike, a bo morda končala celo v rdečih številkah. Ker je organizacijo začela prepozno in preveč šlampasto, sta se dve tekmi izrodili že na uvodu. Tako slaba reklama za Olimpijo je prispevala k temu, da je bil obisk na montažnih tribunah vsakič slabši, denarja v tivolski blagajni pa manj od pričakovanj. V klubu imajo pravico iskati različne zunanje razloge za neuspeh na ledenem festivalu, a marsikatero krivdo bi lahko našli pri sebi. Glede na to, da so današnjo tekmo z Gradcem in nedeljsko z Dunajem že prestavili v Tivoli, je nekaj samokritike že bilo.

V izogib ponesrečeni avanturi na Trgu republike pa naj pogled usmerijo proti Celovcu, kjer so prejšnjo soboto priredili odmeven spektakel na nogometnem stadionu, kjer si je hokejsko tekmo z bogatim spremljevalnim programom ogledalo skoraj 30.000 ljudi.