Omenimo atomsko bombo ali ameriški življenjski moto, da je pohlep dober. Ali ameriški sen. To je, povedano z enim stavkom, vsem Američanom dana možnost, da vsak začne s centom v žepu in konča kot milijarder. Razen seveda, če je afroameriškega, latinskoameriškega ali azijskega rodu, če je iz delavske, učiteljske ali farmarske družine, če je bolan, pijanec, psihopat in nesposobnež, ki mu ne uspe delati v treh službah hkrati; skratka, če je pripadnik 99 odstotkov ameriške družbe.

Predvsem pa se zavedajo, da je bogatega samozavestnega Američana treba graditi od zgodnje mladosti. Najnovejši inovativni dosežek pri ustvarjanju bogatega Nadzemljana so lepotilni saloni za otroke od tretjega do petnajstega leta. Vsak ameriški starš, ki otroku, predvsem ženskega spola, želi dobro in mu poskuša pomagati do statusa Donalda Trumpa, mora danes poslati hčer vsaj dvakrat na teden v otroški lepotilni salon, zdaj jih je že 20.000, kjer bodoči ekonomsko intelektualni cvet ameriške družbe obdelujejo največje mojstrice pediatrične kozmetikologije.

Za ceno od 50 do 3000 dolarjev punčke mazilijo, depilirajo, tlačijo v blatne kopeli, obdelujejo z minerali in mehurčki, valjajo v zelenjavnih kremah, ličijo, masirajo, pedikirajo, manikirajo, frizirajo, nakar po dveurnem tretmaju stopijo v svet prelepe, nadišavljene, z gladko kožo, dvema kilama barve na vekah in predvsem samozavestne, naphane z občutkom, da jih do nebeških vrat loči le še korak. Omenjena kemično-fizična obdelava je le del zgodbe o poti do zvezd. Nič manj ni pomembno, da se deklice, v skladu z novim trendom in znanstvenimi dognanji, tam dobivajo na rojstnodnevnih zabavah in skozi poglobljene pogovore o ceni barbik in Voutonovih torbic, samoobrambnih prednostih in slabostih damske izvedbe pištole smith&wesson ter svetovni ekonomski krizi, zdravstvenem sistemu Obamacare, sirskem konfliktu in ekonomskem sporazumu ZDA–EU socializirajo, si širijo obzorja in utrjujejo bodoče poslovne zveze.

Petletne deklice, ki jih tete morajo dvigniti na masažne mize, med lakiranjem nohtov, aromaterapijo in mazanjem s proticelulitnimi kremami, sproščeno obdelajo eksistencialna vprašanja sodobne družbe, kot so, ali ima učiteljica prsne implantate in ali je nova imigracijska politika demokratov pravšnja za razvoj ZDA. Tako nastajajo Američanke novega kova. Če bi starši v Afganistanu, Somaliji in Boliviji svoje deklice pošiljali v takšne ustanove, ne pa na dvorišče, kjer se igrajo z navadnim blatom, ostanki koles in garjavimi psi, in na njive, kjer do noči pobirajo poljščine, bi tudi te države ekonomsko rasle in se hvalile s prihajajočo generacijo milijarderjev. Ne, tam raje bentijo nad ZDA, da jih imperialistično zatirajo.