Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Udinese - Roma
0, 2

Udinese je glede na kader novo leto kar nekoliko presenetljivo pričakal v zgornji polovici lestvice, a je imel kar nekajkrat srečo in kljub podrejeni vlogi in slabi igri prišel do točk. Koliko so zares vredni, bodo morali nogometaši iz Vidma dokazati danes, ko jim nasproti stoji močan nasprotnik, ki edini lahko konkurira Juventusu v boju za scudetto. Roma si spodrsljaja ne sme privoščiti in išče nujno zmago, toda Udinese je že nič kolikokrat znal presenetiti, ko je to večina najmanj pričakovala. Morda tudi tokrat uspe Rimljanom ukrasti točko.

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Inter
1

Derbi Italije je to le še po imenu, saj Juve že nekaj let kraljuje na Apeninskem polotoku, Inter pa nikakor ne najde poti iz krize. Čeprav so Milančani le 11. na lestvici, jih stara dama ne bo vzela zlahka in ob odličnem vzdušju na stadionu bodo belo-črni igrali zelo motivirani, da rivale brcnejo, ko so že na tleh. Inter je sicer na dober dan zmožen premagati marsikoga, a da bi jo tokrat lahko zakuhal Juvetu, se zdi malo verjetno.

Nogomet - Italija - 1.liga

Milan - Sassuolo
1

Milan je sicer daleč od stare slave, a ob ugodnem razpletu druge polovice sezone bi si rdeče-črni vseeno lahko priigrali tretje mesto, ki vodi v ligo prvakov. Do tega jih trenutno ločita le dve točki, a ker je gneča v zgornji polovici lestvice velika, so šele na 7. mestu. V takšni situaciji bi bil spodrsljaj in izgubljene točke proti klubu, kot je Sassuolo, lahko tudi usodne, zato bodo domači na San Siru zagotovo dali vse od sebe, da leto 2015 začnejo z zmago in upanjem na boljši jutri, dober znanilec le-tega pa bi lahko bila tudi nedavna zmaga proti Realu (4:2).

Košarka – ZDA – NBA

Milwaukee – Phoenix
2

Phoenix je v odlični formi, dobil je 8 od zadnjih 10 tekem, ker pa je gneča okoli mest, ki vodijo v končnico, v zahodni konferenci velika, si Dragić in druščina ne sme privoščiti nobenega popuščanja. Sploh ne proti nasprotnikom, ki so na papirju precej slabši, kot je denimo Milwaukee. Sicer se Bucksi na šibkem vzhodu lahko borijo za končnico, a se z večino na zahodu realno gledano ne morejo meriti. V domači dvorani ima Milwaukee sila slabo statistiko 7 zmag in 7 porazov, kar bo Phoenix še dodatno navdalo s samozavestjo, da lahko to tekmo zmagajo.