Le kdo ga ne bi poznal, pol italijanskega in pol indijanskega vietnamskega veterana, ki se je po bližnjem srečanju z duševnimi težavami za lastno bazuko povlekel iz pekla in postal pravi ameriški junak. Ko smo leta 2008 zadnjič občudovali neskončni saržer težkega strelnega orožja, s katerim je Sylvester Stallone v vlogi John J. Ramba z umetniško eleganco v rdečo pobarval kino platna, so mnogi mislili, da gre za zadnji vzklik vojaka, ki je skozi tri desetletja spremljal ljubitelje akcijskih filmov.

Vendar kot kaže Rambo še ni odkorakal v svoj zadnji krvavi sončni zahod. O filmu se sicer šušlja že nekaj časa, sedaj pa so nadebudneži pred novim letom uspeli zaslediti razveseljujoči tvit najbolj nepričakovanega člana boksarskega hrama slavnih in šele tretjega človeka, ki je bil nominiran za oskarja za scenarij in najboljšo vlogo v istem filmu. Pred Stallonom je to sicer uspelo zgolj še Charlieju Chaplinu in Orsonu Wellsu.

Če gre verjeti Slyjevim besedam, bi si 68-letni igralec že v bližnji prihodnosti lahko ponovno zavezal trak. Po naslovu sodeč Last blood Rambo (Zadnja kri Rambo) bi tokratni izlet v temačni svet vojaka z eksplozivno količino čustvene prtljage, lahko bil tudi zadnji, njegov gnev pa naj bi si nakopali mehiški narko karteli.

Z zadnjim Rambom naj bi se torej zaključila še ena kultna saga Stallonovih likov. Naslednje leto naj bi v kinematografe namreč prišla še šesta in prav tako zadnja epizoda vzponov in padcev polnega življenja boksarja Rokyja Balboe z naslovom Creed. V tvitu pa je povedal, da se v kratkem namerava vživeti še v vlogo mafijskega ovaduha za FBI Grega Scarpaja.