Madonna je za promocijo svojega prihajajočega albuma »Rebel Heart« očitno naredila korak predaleč. Podobno, kot ima na naslovnici albuma svojo glavo ovito v žico, je storila tudi s podobami Martina Luthra Kinga, Nelsona Mandele in Boba Marleyja ter si nakopala ogorčenje njihovih oboževalcev. Ti namreč niso preveč dobro sprejeli dejstva, da je kraljica popa njihove idole s pomočjo tehnologije spremenila v sužnje, poročajo ameriški mediji.

Madonna: To ni rasizem!

Madonna se je za objavo (in prirejanje) fotografij že opravičila. »Žal mi je. Nisem se želela primerjati z nobenim od njih, ampak sem se skušala pokloniti njihovim uporniškim srcem. To ni bil nikakršen zločin, tudi nisem skušala nikogar užaliti. Zagotovo pa to ni bil rasizem,« je Madonna zapisala facebooku.

Madonna je zaradi prirejenih fotografij prek spleta dobila mnogo komentarjev ogorčenih uporabnikov. »Nelson Mandela se je boril za svobodo, ne pa za promocijo tvojega albuma! Sram naj te bo. Dovolj si stara, da bi lahko to vedela,« je eden od njih.

Nelson Mandela:

Martin Luther King:

Bob Marley:

Madonna je promocijo albuma pričela že decembra, ko je prek spletnih družbenih omrežij objavila prirejene fotografije Lady Gaga, Miley Cyrus, Marilyn Monroe in celo Jezusa.