Medtem ko so imeli New England, Seattle, Green Bay in Denver že zagotovljen nastop v četrtfinalu oziroma v konferenčnem polfinalu, pa so si drugi mesto med osmerico morali zagotoviti na tako imenovanih tekmah "wild card" minuli konec tedna.

Carolina Panthers so premagali Arizona Cardinals s 27:16, pri čemer so poraženci, ki so imeli skozi vso sezono veliko smole s poškodbami podajalcev, postavili neslavni rekord z vsega 77 osvojenimi jardi, kar je najmanj v zgodovini končnice.

Pittsburgh Steelers so brez svojega prvega igralca, poškodovanega tekača Le'Veona Bella, doma morali priznati premoč Baltimore Ravens s 17:30, podajalec gostov Joe Flacco je podal za dva zadetka.

Indianapolis Colts so zdesetkane Cincinnati Bengals, pri katerih je med drugimi manjkal glavni lovilec A.J. Green, odpravili gladko s 26:10. Cincinnati je postal prva ekipa v zgodovini, ki je izgubila štiri zaporedne uvodne dvoboje končnice NFL.

Bolj zanimiv je bil obračun, ki je odločal o zadnjem četrtfinalistu. Dallas Cowboys so premagali Detroit Lions s 24:20, potem ko so levi po prvi četrtini vodili že s 14:0. Toda dva zadetka sprejemalca domačih Terrancea Williamsa in en "touchdown" najboljšega tekača lige DeMarca Murrayja sta kavbojem prislužila pot v Green Bay.