Anaheim je kar sedemnajst od zadnjih 19 zmag dosegel z razliko enega zadetka, od tega štiri po podaljških in štiri po kazenskih strelih. Tokrat je odločilni kazenski strel prispeval Ryan Kesler. "Dobre ekipe vedo, kako dobiti tesne tekme. Tako je tudi v končnici. Če nam že zdaj uspeva zmagovati na takšnih tekmah, bo v takšnih primerih toliko lažje v končnici," meni Kesler.

Tako kot Nashville ima 54 točk tudi Chicago, druga ekipa centralne skupine. Chicago je tokrat po podaljšku s 5:4 premagal Dallas, deseto ekipo zahoda. Tesen obračun je odločil zadetek Patricka Sharpa v drugi minuti podaljška.

Tampa Bay, ki ima prav tako 54 točk in je drugo moštvo vzhodne konference, je v Ottawi zmagala s 4:2. Tyler Johnson je za zmagovalce prispeval dva zadetka. Edmonton, najslabša ekipa lige, pa je s 5:2 premagal New York Islanders, ki tako ostajajo pri 53 točkah in četrtem mestu v vzhodni konferenci. Matt Hendricks je za Kanadčane dosegel dva gola.

Carolina, ki ima le točko več od Edmontona in je zadnja v vzhodni konferenci, je po kazenskih strelih z 2:1 odpravila Boston. Ta je trenutno na devetem mestu vzhoda. Pri kazenskih strelih je bil uspešen le Eric Staal.

Washington, šesti na vzhodu, je s 4:3 ugnal Florido, Aleksander Ovečkin je za zmagovalce prispeval gol in podajo. Colorado, zadnji v centralni skupini, pa je na domačem ledu moral priznati premoč enajstemu v vzhodni konferenci Columbusu, ki je zmagal s 4:3. Brandon Dubinsky se je izkazal z dvema zadetkoma, odločilnega pa je minuto in sekundo pred koncem tekme dosegel David Savard.