Kralji so tekmo pred 18.230 gledalci začeli sijajno in povedli že po 32 sekundah igre, zadel je Matt Greene. V peti minuti je ob podobni situaciji kot pri golu kraljev od daleč izenačil Mike Fisher, dobro minuto kasneje pa so gostje že vodili, ko je bil znova uspešen Greene. Ryan Ellis je povišal že na 3:1 za goste, Johnatana Quicka pa je v domačih vratih zato zamenjal Martin Jones.

Če se je prva tretjina dobro končala, se je druga slabo začela za kralje. V 23. minuti je Ellis še enkrat ustrelil z modre črte in še enkrat zadel, tokrat za 4:1. Nalet gostov se je nadaljeval še minuto kasneje, ko je Mark Arcobello povišal že na 5:1 in tekma je bila videti odločena. A kralji se niso predali in Alec Martinez je nato znižal na 2:5, v 36. minuti pa je Kopitar podal za gol Dwighta Kinga in izid 3:5.

Še bolj pestra je bila zadnja tretjina, ko so domači v zadnjih 121 sekundah zadeli kar trikrat. Olli Jokinen je sicer najprej še enkrat povišal vodstvo gostov na tri gole, a so domači z noro končnico vseeno prišli do izenačenja in točke. V zadnji sekundi 58. minute je drugič zadel King, malo zatem je Marian Gaborik znižal na 5:6, pol minute pred koncem je v napad potegnil še Kopitar, podal do Jeffa Carterja, ta pa je od strani še šestič ukanil Pekko Rinneja in izenačil.

Dodatek petih minut se je nato malce klavrno za kralje končal ekspresno, potem ko so domači naredili napako, se je po podaji Forsberga izkušeni Josi znašel sam iz oči v oči z Jonesom in ga brez težav matiral že v 18. sekundi podaljška za končnih 7:6. To je bila druga letošnja zmaga plenilcev nad kralji, prvo tekmo so dobili po kazenskih strelih s 4:3.

Po tej tekmi bodo kralji imeli nekaj dni premora pred naslednjo tekmo, ki jih čaka v noči na četrtek po slovenskem času. V Staples Center prvič po lanskem porazu v finalu Stanleyjevega pokala prihajajo New York Rangers.

V ostalih tekmah so Boston Bruins po podaljšku izgubili proti Ottawa Senators z 2:3, New York Rangers so v rednem delu s 6:1 premagali Buffalo Sabres, Pittsburgh Penguins so z 1:4 klonili pred Montreal Canadiens, Arizona Coyotes pa so bili s 6:3 boljši od Columbus Blue Jackets. Vancouver Canucks so s 4:1 matirali Detroit Red Wings, Winnipeg Jets so Toronto Maple Leafs premagali še z golom več s 5:1, New Jersey Devils so bili od Philadelphia Flyers boljši s 5:2, Dallas Stars pa od Minnesota Wild s kar 7:1. San Jose Sharks so proti St. Louis Blues visoko izgubili z 2:7.