Samo samozavesten in osebnostno trden vodja z jasnim načrtom za prihodnost je lahko dovolj velik, da pokaže spoštovanje in vrednost ljudem, s katerimi dela. S podajanjem jasnih povratnih informacij ali pa samo s preprostim »hvala ti« lahko podžge sodelavce in doseže premike, ki si jih ne bi niti mislil.

Deiric McCann, Profile International, 8. marec

Osebe, ki nima smisla za humor, ne bi nikoli zaposlil na vodilni poziciji. Zakaj? Veseli ljudje lažje ustvarjajo in so inovativni. Ljudje, ki so sproščeni in uživajo pri delu, pa so tudi učinkovitejši, to je povsem jasno. Sploh pa so ljudje, ki nimajo smisla za humor, zategnjeni in preprosto – dolgočasni.

dr. Pierre Casse, IEDC – Poslovna šola Bled, 31. maj

Da živiš svoje sanje, moraš ne le sanjati, ampak trdo delati in preskočiti marsikatero oviro. Vsak dan preskakujem ovire tujih jezikov, saj pouk plesa poteka v angleščini, gimnazijski predmeti v nemščini, še največ pa potem prestrežem italijanščine, saj je moj sostanovalec Italijan.

Lan Dan Kerštanj, 16-letni baletni plesalec, 28. junij

Inovativna organizacija mora celo spodbujati tveganje. Kajti inoviranje se lahko izplača, vodi k dobičku, napredku, veselju, učinkovitosti, motiviranosti in bogastvu, na najvišji ravni daje brezmejno korist človeštvu. Čas je, da napake proslavimo in sprejmemo, da je v družbi hitrih sprememb bolj tvegano zavrniti spremembo, kot jo sprejeti.

mag. Nastja Mulej, o idejniku v podjetju, 2. avgust

Moje ključno življenjsko gorivo je šesterica H+, ki je v celoti pozitivna. To so human (človeško), happiness (sreča), help (pomoč), hope (upanje), health (zdravje) in humor.

dr. Edward de Bono, 14. september

Ni nam lahko. V podjetjih so zahteve iz leta v leto višje. Zato moramo kadroviki uspešno najti prave vzvode, s katerimi prepričamo ljudi, da dajo še več in da je njihova zavzetost ves čas na najvišji ravni. A če smo pri tem sami za zgled, gre nekoliko lažje.

Štefan Gostič, kadrovik TNT, 13. december

Pet let sem delal gimnazijo, vedno sem imel slabe ocene in popravne izpite. Takrat sem imel verjetno najslabše ocene v generaciji, zdaj pa najboljše. Vedno sem bil siten v šoli samo zato, ker sem moral biti tam. Na fakulteti je drugače. Tam si, ker te stvari zanimajo. A tudi to je zgolj formalnost. Sicer se veliko več izobražujem sam.

Matej Gaser, vsestranski podjetnik, 12. februar