Avstrijci so po tretjih mestih Petra Prevca na nemškem delu turneje vendarle spoznali in priznali, da bo hladnokrvni Slovenec glavni tekmec njihovima adutoma Stefanu Kraftu in Michaelu Hayböcku v boju za skupno zmago. Športno priznavajo, da je Prevc najbolj stabilen skakalec v svetovnem pokalu in tekmec, ki ga bo treba premagati. A obenem so samozavestno prepričani, da bosta njihova aduta izkoristila prednost domačih tekmovališč v Innsbrucku in Bischofshofnu ter dobesedno letela na krilih navijačev. Čeprav ima Kraft le 1,1 točke prednosti, trdijo, da je edini, ki ima vse v svojih rokah, in konkurenca lahko le čaka na njegovo napako. Večina v skakalni karavani si želi, da bi Prevc prekinil šestletno vladavino Avstrijcev na prestolu kralja turneje.

»Čeprav nas zanima le skupna zmaga, bo priprava na tekme povsem enaka, kot je bila doslej. Konkurenca je tako zgoščena, da napak ne sme biti, zato bo Peter moral ostati zbran. Jaz sem sproščen in nič bolj živčen kot pred ostalimi tekmami. Zame je vsaka tekma enaka, pa naj gre za pokal Cockta ali olimpijske igre,« je zatrdil selektor Goran Janus, katerega zaščitni znak je mirnost. Po polomu v Garmischu, ko so naši razen Prevca ostali praznih rok, ni povzdignil glasu, ni delal dolgotrajnih analiz, ni bilo kazenskih treningov, kar so prakticirali predhodniki. Ko je prišel v garderobo, je le dejal: »Ne vem, če sem prišel v pravi garderobo.« Vsi so obžalovali, da se jim je slab dan, ki se v sezoni zgodi prav vsakemu skakalcu, pripetil na medijsko prav najbolj odmevni tekmi leta.

»Ironija je, da je mi je bila skakalnica v Garmischu od vseh na turneji najbolj všeč, pa sem imel največ težav. Na srečo nas je reševal Prevc. Ugotovili smo, kaj smo naredili narobe. Doslej smo vsako leto počakali polnoč, šli na ulico in nazdravili, letos pa smo šli po večerji spat in smo polnoč prespali,« je povedal Jernej Damjan.

Nejc Dežman je priznal, da se je ukvarjal s svojim tekmecem v dvoboju, Avstrijcem Koflerjem. »Namesto da bi se ukvarjal s svojim skokom, sem tuhtal le, kako premagati Koflerja. Gledal sem, kaj počne, se ubadal, zakaj ga ni bilo na poskusnem skoku, in vsega je bilo konec. Dobra šola za naprej,« je pojasnil Nejc Dežman. Matjaž Pungertar je naredil napako v Oberstdorfu, saj na dan, ko je bila tekma odpovedana, ni nič pil, zato je imel trde mišice, izgubil je občutek in mu ni pomagala niti masaža. Na avstrijskem delu turneje bo imel za sostanovalca Prevca. To pomeni, da bo v sobi precej bolj mirno, kot je bilo v Nemčiji, ko je imel za sostanovalca Laniška, soborca iz SSK Mengeš. Laniška, ki je včeraj že treniral v Planici, bo na avstrijskem delu turneje zamenjal Rok Justin.

»Moji spomini na Innsbruck niso lepi, saj tukaj nisem niti enkrat skočil dobro. V boju za vrh stavim na Prevca, a odločal bi Bischofshofen z večji skakalnico, saj bodo v Innsbrucku vsi skakali v isto luknjo,« je dodal Robert Kranjec.