Ampak – ker je novo leto, dajmo enkrat za spremembo iskati v vsaki stvari kaj pozitivnega. Pozitivno je, da so gledalci spoznali, da so tako imenovani zvezdniki povsem običajni ljudje, prav taki kot oni sami, ki si, ko morajo nekaj ur sedeti ob večerji s popolnimi tujci, nimajo česa povedati. Tako večer mineva iz enega v drug mučen trenutek, ko pa nekdo le blekne kakšno napol smešno prispodobo, se pa vsi prisiljeno na glas smejijo in celo ploskajo. Pozitivno je… eee, ne morem več! Morda le to, da so nam estradniki pokazali, da so navadni bleferji, ki žarijo na odru, ko pa jih vržeš brez scenarija za mizo, kjer bi se morali prijetno zabavati in se pogovarjati, pa zmrznejo.

Se je pa še enkrat več pokazalo, da je televizijski program ogledalo družbe. Očitno smo vedno bolj družba navideznih kolegov, v resnici pa odtujenih individualistov, ki znamo dovolj dostojno komunicirati le prek »mejlov« in »fejsbukov«, v živo pa ne zmoremo normalne družabne interakcije. Naša prihodnost, če ne že sedanjost, je torej »okrogla miza« silvestrskega večera, 31. decembra 2014, na TV Slovenija?! In zdaj boste rekli, kaj pa ti, ki si tako pameten? Ves večer smo vrteli stare plošče na zaprašenem gramofonu, v glavnem glasbo bratov Avsenik, največkrat Prav fletno se imamo, Slovenija, od kod lepote tvoje in Prelepa Gorenjska. Vmes pa še Jaz sem pa en Franc Košir za popestritev. Jedli smo francosko solato, suho meso, biftek, govejo juho z rezanci ter svinjsko kračo s kislim zeljem za odrasle ter dunajce s pomfrijem za otroke. In pili domače pivo in vino. In smo, skupina bolj ali manj 40-letnikov, silvestrovali, kot so pred 30 leti naši starši. Načrt je bil, da tako, za foro, za hec. Potem pa smo, zgroženi sami nad seboj, spoznali, da nam je bilo pravzaprav všeč. Skrbi me le, da so takrat, na začetku 80. let, pisuni verjetno ravno tako raztrgali recimo silvestrski program leta 1984, ki ga je verjetno vodil Mito Trefalt.

Nostalgija je torej ena taka čudna reč, blažilec za kritični pogled. In zdaj razmišljam, ali bodo naši otroci čez 30 let želeli silvestrovati kot Lado Bizovičar z gosti na televiziji konec leta 2014. Hudiča, a niso dovolj že skrbi zaradi šolanja, službe, stanovanja in drugih tegob, ki čakajo naše otroke? A zdaj me bo moral skrbeti še njihov okus glede silvestrovanja?