Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Atletico (M) - Levante
1

Atletico je leto kljub nekaterim težavam končal na tretjem mestu in z majhnim zaostankom, tako da prvaki ostajajo v igri, da bi morda še enkrat gigantoma pokvarili načrte in jima speljali lovoriko. To bo sicer težko, a Diego Simeone ne bo obupal in bo svoje varovance vsak teden znova pripravil tako dobro, kot le on zna. Za začetek novega leta je kot naročen prišel Levante, ki je do sedaj v sezoni bolj kot ne razočaral, tako da lahko le upa na morebitno točko na Calderonu, ki pa mu je motivirani domačini ne bodo kar tako dali.

Košarka - ABA liga

Metalac - Krka
1

Krka je ob koncu leta z zmago nad Olimpijo nakazala, da so morda pred njo boljši časi (v tekmo je šla s 6 zaporednimi porazi), a kot je bilo slutiti (Krkaši se pač znajo napaliti le za tekme z Olimpijo in takrat igrajo nad svojimi zmožnostmi), je bila slika nerealna. Odlična obramba in razigranost v napadu sta že na naslednji tekmi izginila, Cedevita pa je Novomeščane povozila s kar 100:75. Sledila je tekma s Partizanom, ki jo je Krka doma seveda izgubila, sicer z dostojno razliko (72:78), a v igri ni nikdar nakazala, da bi lahko ogrozila zmago gostov. Sedaj jo čaka gostovanje pri na videz ugodnem nasprotniku, saj je Metalac kljub istem izkupičku (6-9) na lestvici za Krko, toda ta ekipa predvsem doma igra res dobro in Novomeščanom se ne obeta nič dobrega. Dokler ne pokažejo neke spremembe v igri in boljšega pristopa, se na njih pač ne splača staviti, do zmag pa jim trenutno lahko pomaga le kakšen izjemen preblisk Armsteada ali kakega drugega posameznika, kandidatov za kaj takega pa v Džikićevi vrsti ni ravno veliko.

Košarka - Turčija - 1.liga

Galatasaray - Istanbul BB/+12,5/
2

Carigrajski mestni obračun bo verjetno kar zanimiv, saj se Istanbull BB ne želi sprijazniti z mesti pri dnu in je v zadnjih dneh v svoje vrste pripeljal tri okrepitve – Vujačića, Markoto in Jenkinsa, kar bo verjetno precej dvignilo njihovo ceno na turškem trgu. Galatasaray je v dobri formi, kar je pred dnevi pokazal tudi z zmago proti Žalgirisu, s katero je začel drugi del evrolige, toda v domačem prvenstvu verjetno njegovim košarkarjem malo pade motivacija in igrajo precej slabše od zmožnosti. Do sedaj so na 13 tekmah doživeli kar 6 porazov, njihove zmage pa so le redko z visoko razliko. Vse kaže na nov izenačen dvoboj.

Košarka – ZDA – NBA

Houston – Miami
1

Miami je po odhodu LeBrona Jamesa le še zelo povprečno moštvo, ki se bo moralo še potruditi, če želi sploh priti v končnico. Seveda na vzhodu, medtem ko bi bilo to na močnem zahodu le pobožna želja. Tokrat vročico čaka gostovanje pri moštvu, ki je v vzponu in se vse bolj spogleduje z vrhom. Rakete imajo zelo močno zasedbo, ki jo zanimajo le zmage in Miami bo le stežka pariral domačinom, saj je pravzaprav slabši prav na vseh položajih.