Denić ima zdaj na razpolago vse igralce, ki jih je povabil v izbrano vrsto, a tudi po zadnji tekmi z Alžirijo je prišlo do določenih zdravstvenih težav. Matej Gaber ima po tekmi z Alžirci v Celju težave s kolenom, zaradi česar v kadru ostaja Blaž Blagotinšek.

Med tistimi, ki so se izbrani vrsti priključili z zamudo, je danes na priprave s težavami prišel Marko Bezjak, ki je poškodbo utrpel na zadnji tekmi prvenstva. Skupaj z Gabrom bo zato do nadaljnjega delal po posebnem programu. "Če smo pred prejšnjimi turnirji imeli jasne razmere, bo zdaj očitno reprezentanco za svetovno prvenstvo krojil zdravstveni karton," je dejal selektor.

Do turnirja na Danskem imajo sedem dni časa, na njem bodo igrali s tremi zelo kakovostnimi tekmeci - Danci, Švedi in Islandci. "Na tem turnirju bomo videli, kje smo, kaj nam manjka in na čem lahko še delamo zadnjih nekaj treningov. Upam le to, da bo zdravstveni karton ostal čist in da ne bo prišlo do novih poškodb," je dodal Denić.

»Zagotovo ne bomo delali nič na pamet«

V drugem delu priprav so se od reprezentance poslovili Staš Skube, Mario Šoštarič in Klemen Ferlin. O tem da bi kateri od teh še ostal v ekipi zaradi poškodbe Bezjaka, Denić za zdaj ni razmišljal, saj je bil o njegovi poškodbi prepone obveščen šele na današnjem zboru. Je pa selektor ob tem priznal, da je glede poškodbe igralca Magdeburga zaskrbljen.

"Zagotovo ne bomo delali nič na pamet, nikogar ne bomo k ničemer silili, dejstvo pa je, da ne gremo na eno kvalifikacijsko tekmo, pač pa morajo biti igralci pripravljeni v 12 dneh odigrati osem tekem. To so povsem drugačne obremenitve in potrebno je čisto drugačno razmišljanje," je dejal selektor.

Med četverico vratarjev je Denić izločil Gorenjevega Ferlina, za katerega je dejal, da nanj v prihodnje še kako računa, saj gre za velik potencial. A ko gre za izkušnje, zanj ni bilo dileme in je prednost dal celjskemu vratarju Matevžu Skoku.

Turnir na Danskem dober pokazatelj, česa je reprezentanca zmožna

O tem, kdaj se bo selektor odločil za šestnajsterico potnikov plus eno rezervo za odhod v Katar, je dejal, da hiteti ne namerava, boji pa se, da bo tako ali tako glavno besedo imel zdravstveni karton. Na Danskem jih čakajo tri tekme, kjer se po njegovem ne bo dalo igrati z 20 ali 30 odstotki moči, pač pa stoodstotno in tam bo zadnji filter.

Ekipi sta se danes med drugim priključila Sebastian Skube in Miladin Kozlina. Prvi je vesel, da se je končno lahko pridružil kolegom iz reprezentance. Po njegovem ekipa dela dobro, ves čas je bil tudi v stiku s soigralci, ki so bili zadovoljni s treningi. "Smo na dobri poti in turnir na Danskem bo pokazal, kaj zmoremo," je dejal zunanji igralec danskega Silkeborga, ki si tudi sam želi, da težav s poškodbami ne bi bilo več.

Po treh letih se je v izbrano vrsto vrnil tudi Kozlina, njegova prva želja pa je, da se čim bolj prilagodi ekipi. "Dal bom svoj maksimum in upam, da bomo vsi skupaj zaigrali tako kot je treba," je dejal rokometaš nemškega Mindna.