Kar je preveč, je preveč, so očitno ocenili Daimlerjevi šefi. Po poročanju tednika Der Spiegel so predčasno prekinili pogodbo s podjetjema v lasti znane šefice. Razlog: gostinsko osebje je v njenih lokalih delalo po več kot deset ur na dan, kar presega določila kolektivne pogodbe o delovnem času v koncernu.

Nepravilnosti je Daimler ugotovil oktobra v izrednem nadzoru pri pogodbenih izvajalcih. Tudi v restavracijah Mercedesovega muzeja v Stuttgartu in prodajnega salona v Bremnu, ki sta ju vodili podjetji Wienerjeve in za svoje gastronomske storitve od Daimlerja letno prejemali več kot 700.000 evrov subvencij.

Kuharska zvezda za komentar ni bila dosegljiva, iz vodstva družbe so sporočili le, da sta podjetji že odpravili nepravilnosti v zvezi z delovnim časom zaposlenih, ločitev od Daimlerja pa naj bi bila sporazumna. Restavraciji imata novega upravitelja, odpuščanj ne bo, še poroča hamburški tednik.

Weinerjevi pa grozi, da bo v kratkem izgubila še enega vplivnega naročnika. Na pritisk nemškega bundestaga naj ji država ne bi podaljšala pogodbe za vodenje menze v zveznem predsedstvu. Državni zbor je namreč ocenil, da si nemški davkoplačevalci ne morejo več privoščiti financiranja nepotrebnega gastronomskega luksuza.

Tudi če bo nehala kuhati nemškim politikom, Wienerjevi dela ne bo zmanjkalo. Pred nedavnim si je privoščila nakup razkošne posesti v severovzhodni Nemčiji, kjer naj bi uredila restavracijo.