Letos je najbolj odmevala smrt igralca in komika Robina Williamsa. Svetovno znani filmski »klovn«, ki je poskušal ameriško komedijo držati na nivoju, si je 11. avgusta vzel življenje. Star je bil 63 let. Po obdukciji so sporočili, da igralec, ki je imel dolgo časa težave z zasvojenostjo z alkoholom in tudi drogami, v krvi ni imel nobenih nedovoljenih substanc. So pa dodali, da se je boril z depresijo, ki naj bi bila tudi posledica Parkinsonove bolezni. Robin je za seboj pustil tri otroke, Zeldo, Zacharyja in Codyja.

Njegov najboljši prijatelj Billy Crystal se je podelitvi emmyjev poslovil od igralca z besedami: »Robin Williams, kakšen čudovit koncept.« Posnetek si lahko pogledate TUKAJ.

Ob koncu leta je mnoge šokirala vest o smrti slavnega britanskega pevca Joa Cockerja. Po bitki z rakom na pljučih je Cocker preminil v 70. letu starosti. Pevec z raskavim glasom je zaslovel s čudovito predelavo pesmi Beatlesov With a Little Help of My Friends, sicer se ga pa predstavnice nežnejšega spola spomnijo predvsem po pesmi You Are so Beautiful. Cocker je bil redni obiskovalec Slovenije, kjer je vsakič znova napolnil Stožice in srca njegovih oboževalcev.

Od Cockerja se je med prvimi poslovil Ringo Starr, ki je glasbeniku zaželel mir in vse dobro na »tistem drugem svetu«.

Zbogom, Philip Seymor Hoffman

Izredno nadarjen, a hkrati nesrečno zapleten z drogami, Philip Seymour Hoffman je umrl 2. februarja. Star je bil 46 let. V stanovanju, kjer našli njegovo truplo, so policisti odkrili še heroin in zdravila na recept. Hoffman naj bi imel v roki še vedno zapičeno injekcijo. Za seboj je pustil tri otroke, s katerimi je imel zelo tesen odnos in je svoj prosti čas pogosto raje namenjal njim kot drugim »hollywoodskim obveznostim«. Igralec se je odlično izkazal v filmu Capote, v katerem je igral pisatelja Capoteja, ki je napisal uspešnico Hladnokrvno. Za vlogo je dobil oskarja.

14. novembra je umrla Lauren Bacall, stara je bil 89 let. Lauren je bila poročena s Humphreyjem Bogartom, s katerim je imela dva otroka, Stephena in Leslie. Bacallova je bila ena izmed dvajsetih največjih filmskih zvezd na seznamu ameriškega filmskega inštituta. Čeprav so jo mediji pogosto nadlegovali z vprašanji, kako je bilo v zakonu s Humphryjem Bogartom, Bacallova o tem ni želela govoriti. Po njegovi smrti pa je na vprašanje, kako je biti vdova, odgovorila: »To ni poklic.«

Modna policistka Joan Rivers

V Hollywoodu je izredno odmevala tudi smrt 81-letne Joan Rivers. Voditeljica zabavne oddaje na televiziji E! je med rutinsko operacijo glasilk utrpela tako hude poškodbe, da je nekaj dni kasneje umrla. Med operacijo ji je zastalo srce, kar je povzročilo hude možganske poškodbe. Njen hči Melissa Rivers je zelo hitro po njeni smrti napovedala tožbo zoper kliniko, kjer so opravili operacijo. Precej žaljivo je bilo namreč tudi, da se je nekdo izmed medicinskega osebja slikal zraven speče Joan Rivers.

Februarja letos se je poslovila tudi slavna igralka prejšnjega stoletja Shirley Temple. V filmih je začela igrati pri treh letih, ko je s svojimi skodranimi lasmi in navihanim nasmehom zabavala gledalce po veliki gospodarski krizi. Shirley je umrla zaradi zapletov pri kronični pljučni bolezni. Kot strastna kadilka se je zavedala, da daje slab vzgled, zato v javnosti ni nikoli kadila, a to je še vedno ni ustavilo, da bi prenehala.

Španski flamenko kitarist Paco de Lucia je umrl 25. februarja, star je bil 66 let. Paco je umrl v Mehiki, kjer je tudi živel. Za seboj je glasbenik pustil neverjetno glasbeno knjižnico. Mnogi se ga spomnijo po hitrih prstih, ki so ubirali strune po kitari in čudovitih melodijah, ki so polnile dvorane.

Mick je ostal brez L'Wren

Mick Jagger je spomladi odpovedal koncertno turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji, ko je njegova življenjska partnerica L'Wren Scott naredila samomor. Vzrok, zakaj si je vzela življenje, še ni znan, so se pa po njeni smrti pojavile novice o visokem dolgu, ki ga nikakor ni uspela poravnati. Mick in drugi člani Rolling Stones so nemudoma odpotovali v Združene države Amerike, da bi stali od strani užaloščenemu pevcu.

V L'Wrenine kreacije so se oblačili Madonna, Julia Roberts in Tom Hanks.

Aprila se je Velika Britanija poslovila od 71-letnega igralca Boba Hoskinsa. Slednji je bil znan po vlogah v filmih Mona Lisa, Who Frames Roger Rabbit in Mermaids. Za vlogo v Moni Lisi je bil nominiran za oskarja, leta 2009 pa je osvojil mednarodnega emmyja za najboljšo moško vlogo v nanizanki The Street. Leta 2012 je svojim oboževalcem sporočil, da se bo zaradi Parkinsonove bolezni upokojil in ne bo več igral. 29. aprila pa je v bolnišnici umrl zaradi zapletov pri pljučnici.

Med bolj odmevnimi smrtmi v Veliki Britaniji je bila tudi smrt Peaches Geldof. 25-letna mati dveh majhnih dečkov je umrla zaradi prevelikega odmerka drog. Čeprav se je poskušala izviti iz objema drog, ki so ji, ko je bila še deklica, vzele mamo, ji ni uspelo. Njen oče Bob Geldof je bil ob novici, da mu je umrla hči, šokiran. Obljubil je, da bo poskrbel, da dečka ne bosta pozabila nanjo.

V 83. letu starosti je oktobra letos umrl oblikovalec Oscar de la Renta. Izgubil je dolgo bitko z rakom, ki se je začela leta 2006. Oblikovalec je v času svojo izredno uspešne kariero oblačil tudi Jacqueline Kennedy.

MTV se je letos poslovil od zvezdnice resničnostnih nanizk in voditeljice Diem Brown. 32-letnica je izgubila dolgo bitko z rakom. Z boleznijo se je borila že pri rosnih dvajsetih letih in uspela za nekaj časa zmagati. V zadnjih tednih svojega življenja je poskušala ostati pozitivna in misliti na hišo z belo ograjo in otroke, saj si jih je izredno želela imeti.