Boston, 1. januarja (STA) -

V Buffalu sta bila se izkazala Čeh Ondrej Palat z golom in tremi podajami ter Rus Nikita Kučerov z dvema goloma in podajo. Joe Pavelski je v Anaheimu dosegel dva zadetka, drugega dve sekundi pred koncem, ko je imela njegova ekipa dva igralca več na ledu. Vratar Antti Niemi je z 28 obrambami tridesetič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno.

Nazem Kadri in Mike Santorelli sta bila uspešna v kazenskih strelih za zmago ekipe Toronto Maple Leafs s 4:3 v gosteh z Boston Bruins. Po podaljških sta s 4:3 slavili moštvi Colorado Avalanche, ki je ugnalo Philadelphia Flyers po zadetku Ryana O'Reillyja 19,9 sekunde pred koncem dodatnega dekla igre, in Calgary Flames. To je premagalo Edmonton Oilers, v drugi minuti podaljška pa je odločil Josh Jooris, ki se je vrnil po treh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe.

Ekipi iz New Yorka sta zmagali v gosteh, obe s 5:2. Islanders so ugnali Winnipeg Jets, Rangers pa Florido Panthers. Najvišjo zmago večera je dosegla ekipa Dallas Stars, ki je s 6:0 premagala Arizono Coyotes, doma pa so bili uspešni še igralci Pittsburgh Penguins, ki so ugnali Carolino Hurricanes z 2:1, Columbus Blue Jackets po zmagi nad Minnesoto Wild s 3:1 in Detroit Red Wings po slavju z New Jersey Devils s 3:1.