V dodatnem delu igre ni bilo zadetkov, zato so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Vsi štirje igralci gostov, tudi Kopitar, so bili neuspešni, pri domačih pa je od četverice zadel le David Perron in odločil srečanje. Prvaki lige so tako leto 2014 končali s porazom proti najslabši ekipi lige, sami pa so trenutno sedmi na zahodnem delu.

Edmonton je po devetih porazih v nizu prišel do prve zmage, na zadnjih 21 srečanjih pa je zmagal le enkrat. Tokrat je bil v svoji dvorani Rexall Place blizu slavja že po rednem delu, saj je že v peti minuti zadel Matt Hendricks, Ryan Nugent-Hopkins pa je v deseti minuti drugega dela povišal na 2:0. Vratar gostov Jonathan Quick (18 obramb) vse do kazenskih strelov nato ni šel več po plošček v mrežo.

Čuvaj mreže domačih Ben Scrivens je sicer v nadaljevanju prejel dva zadetka, vendar je bil s 37 obrambami na koncu razglašen za igralca tekme. Poleg Muzzina ga je premagal še Drew Doughty v 11. minuti tretje tretjine. Kralji so izgubili tretjič na zadnjih štirih tekmah, nazadnje v ponedeljek s Calgary Flames (1:2). Trener kanadske zasedbe Todd Nelson, ki je na klopi Edmontona 15. decembra nasledil Dallasa Eakinsa, je prišel do prve zmage, Oilersi pa so pred tem zadnjič zmagali 7. decembra, ko so z 2:1 ugnali San Jose Sharks.

Po kazenskih strelih se je končalo tudi srečanje na Floridi, kjer so igralci ekipe Panthers z 1:2 izgubili z Montreal Canadiens, najboljšo ekipo vzhodnega dela lige. Zanje je v kazenskih strelih edini zadel Pierre-Alexandre Parenteau. Tudi San Jose Sharks niso razveselili svojih privržencev, saj so na domačem ledu z 1:3 izgubili z Vancouver Canucks, hokejisti Nashville Predators pa so v svoji dvorani s 3:2 ugnali St. Louis Blues.