Barcelona je dobila kazen aprila letos, ker je njeno vodstvo podpisalo pogodbe z desetimi mladoletnimi nogometaši iz tujine. Zato ji je FIFA prepovedala aktivnosti v dveh prestopnih rokih, ji izrekla ukor in naložila kazen v višini približno 375.000 evrov.

Barcelona se je po izreku kazni krovne nogometne zveze pritožila na CAS, a ta ni našel razlogov za ukinitev kazni, saj je klub prekršil pravila, tako da sankcije za Barcelono ostajajo. Katalonci se tako ne bodo smeli okrepiti niti v prihajajočem zimskem prestopnem roku, ki se začne 1. januarja, in niti v poletnem prestopnem roku, ki se konča konec avgusta 2015.

Barcelona je sicer prav s pritožbo na CAS preložila kazen za toliko časa, da je lahko poleti v svoje vrste pripeljala med drugimi tudi Luisa Suareza, Ivana Rakitića, odslej pa se njen kader eno leto ne bo več krepil.

V Barceloni ogorčeni

V katalonskem klubu so ogorčeni nad odločitvijo športnega razsodišča, saj vztrajajo pri stališču, da že skozi vso svojo zgodovino posvečajo veliko pozornost primerni vzgoji in zaščiti mladoletnih otrok, ki pridejo v njihovo nogometno šolo. Vsakršno drugačno ravnanje bi bilo v nasprotju z njihovo filozofijo, dodajajo, napake, ki so vodile v kazen, pa naj bi bile le administrativne in posledica razlik med pravili Fife in špansko zakonodajo. Kazen se jim zato zdi povsem neprimerna in prestroga.