Smith je vodil Atlanta Falcons vse od leta 2008, v zadnjih dveh letih pa mu kljub napadalno močni ekipi ni uspelo priti v končnico. Ryan je vodil New York Jets šest sezon, Trestman pa je pri Chicago Bears zdržal dve sezoni. Tudi slednjima ni uspelo popeljati ekip v končnico lige NFL.

Že pred tem sta se sporazumno razšla San Francisco in Harbaugh, ki bo predvidoma še danes postal novi trener študentske ekipe Michigan Wolverines. Harbaugh, ki bo po poročanju ameriških medijev za šest sezon prejel 39 milijonov evrov, bo skušal univerzo, ki je nekdaj slovela po uspehih v ameriškem nogometu, dvigniti iz povprečja, v katerem je v zadnjih letih. Za Harbaugha so se sicer zanimali tudi pri Jets, Chicagu in Oaklandu.

Končnica v ligi NFL se bo začela že v soboto in nedeljo, ko bodo na sporedu tako imenovane tekme "wild card". V konferenci AFC se bosta v soboto pomerili ekipi Pittsburgh Steelers in Baltimore Ravens, v nedeljo pa Indianapolis Colts in Cincinnati Bengals. V konferenci NFC bodo v soboto Carolina Panthers gostili Arizona Cardinals, v nedeljo pa bodo Dallas Cowboys pričakali Detroit Lions.

Seattle Seahawks kot prvi nosilci in Green Bay Packers kot drugi nosilci so že v polfinalu konference NFC, polfinale AFC pa so si kot prvi in drugi nosilci zagotovili New England Patriots in Denver Broncos. Finale konferenc bo 18. januarja, Super Bowl pa bo 1. februarja v Glendalu.