Edini zadetek za Los Angeles je dosegel Tyler Toffoli v zadnji minuti druge tretjine, Calgary pa je do odločilne prednosti prišel že v prvi tretjini, ko sta v razmaku dobre minute zadela Curtis Glencross in Markus Granlund. Obakrat je podal Jiri Hudler. Kralje ponoči čaka novo gostovanje, in sicer v Edmontonu.

"Njegovo dojemanje hokeja je izjemno. Granlundu in Glencrossu je praktično pripravil strel v prazno mrežo. To je hokejski občutek, vizija, ki jo ima na igrišču. Je odličen podajalec," je Hudlerja pohvalil trener Calgaryja Bob Hartley.

Calgary se je zdaj točkovno izenačil z Los Angelesom, San Josejem in Vancouvrom v pacifiški skupini, a je odigral najmanj tekmo več od naštetih divizijskih rivalov. Čeprav so kralji izgubili, pa branilec Drew Dougthy vzroka za poraz ne išče v odsotnosti obolelega Mariana Gaborika.

"Pritiskati smo začeli šele v drugi polovici druge tretjine, v tretji pa smo prevladovali. Razlog, zakaj smo izgubili, je ta, da smo v prvi tretjini hitro naredili dve napaki, iz katerih so tekmeci zadeli," meni Doughty.

Kralje, ki jih je Calgary premagal že pred tednom dni v Los Angelesu, ko so gosti izničili prednost domačih 3:0 in po podaljšku zmagali s 4:3, ponoči čaka novo gostovanje, in sicer v Edmontonu.

New Jersey je s 3:1 odpravil vodilno moštvo metropolitanske skupine Pittsburgh, New York Islanders, ki so točkovno poravnani s Pittsburghom, pa so po podaljšku s 4:3 ugnali Washington. Odločilni gol je dosegel Johnny Boychuk v tretji minuti podaljška.

Ottawa je bila po zaslugi treh zadetkov Bobbyja Ryana s 5:2 boljša od Buffala v dvoboju začelja atlantske skupine, tretja najboljša ekipa lige Tampa Bay pa je s 3:2 premagala Toronto. Steven Stamkos je tekmo odločil s svojim 20. zadetkom v sezoni.

St. Louis je s 3:0 porazil Colorado, svoj delež je prispeval izkušeni vratar Martin Brodeur s svojim 125. "shutoutom". Minnesota je v obračunu centralne skupine s 3:2 v gosteh slavila proti Winnipegu.

Dallas je s 3:2 premagal New York Rangers in končal njegov niz osmih zaporednih zmag, Chicago, drugo najboljše moštvo lige, je po kazenskih strelih s 5:4 ugnal Nashville. Duncan Keith je zbral tri podaje, odločilni kazenski strel pa je zadel Jonathan Toews.

Na zadnji tekmi pa je Arizona je s 4:2 premagala Philadelphio. Antoine Vermette je zbral dva zadetka in podajo.