Če pade sneg, to nujno pomeni zabavo oziroma akcijo. Tudi če zgolj sprehod v gojzarčkih. Neke vrste »topgearovski« moment. Uživanje v materialu. Sam imam sicer v desetih centimetrih (čez to debelino postane nemogoče) raje vožnjo s kolesom.

Neki poseben čar je, ko slišiš oziroma čutiš trenje snega pod profilom gume, poleg tega pa moraš voziti z več vnaprejšnjega predvidevanja, kajti hitri manevri in grobo ravnanje s krmilom so lahko usodni. Tudi stari gokart in avto dirkač (znanec) je napadle centimetre v soboto zvečer takisto takoj izkoristil za vožnjo po prazni obvoznici. Izredne razmere pač. Kot v času poplav. Ki so bile resda predvsem velika tegoba in težave za marsikoga. Porušene hiše, poplavljeni domovi. Nemalo komu je voda uničila vse. Pa vendar imajo naravne katastrofe tudi veselejšo plat in vedno je obče vzpodbudno, če naravno katastrofo kdo obrne sebi v prid in v uživancijo. Vsem povzroči veselje. Posnetek onega Beograjčana, ki je po tamkajšnjih poplavah leta 2006 presmučal na vodi svojo ulico, medtem ko ga je vlekel avtomobil, je vzorčen primerek tega. Nekaj podobnega je v svojem naselju izvedel tudi neznani Makedonec, medtem ko je takisto iz Beograda na spletu najti posnetek deskarjev, ki jih avtomobil vleče po zasneženih mestnih ulicah. In če torej ob koncu leta lahko po lastni volji izberem kakšen posebej zanimiv športniški moment, potem je to prav novica, ki je zakrožila v času poplav v Sloveniji. In sicer, da je neznana državna institucija v tistih dneh izdala okrožnico, v kateri je toplo odsvetovala uporabo plovil in drugih vodno rekreativnih pripomočkov, sploh pod povešenimi daljnovodi. Ki so bili smrtno nevarni. Nič od tega sicer ni dokumentirano, kar pa ne pomeni, da se ni zgodilo.

A nemara je tiste velike vode kakšen sodržavljan vendarle izkoristil tudi v zabavo. Moj lokalni klanec v prvem snegu tako kot zadnjih nekaj sezon sameva od malih sankačev. Iztek je zaparkiran.