»Če boš svetu dejala, da sem ti to storil, potem svet mora vedeti, kdo si in kakšna si,« je svoji odvetniški ekipi dejal Cosby na nedavnem sestanku. Zdaj pa je pripravljen plačati visoke zneske zasebnim detektivom, ki bodo poiskali vse negativne stvari o ženskah, ki so ga obtožile spolnega napada.

»Njegova strategija je preprosta: če praviš, da sem slab, potem poglejmo, kdo ti daje pravico, da prva vržeš kamen, čeprav tudi sama nisi brez greha,« je Cosbyjev načrt povzel vir. »Uspelo jim je najti nekdanjega fanta Beverly Johnson (manekenka, ki je po 30. letih molčanja javno priznala, da jo je Cosby spolno zlorabil), ki je dejal, da je o Cosbyju govorila samo pozitivno. Svojemu ljubimcu pa Beverly nikoli ni povedala za zlorabo. Zdaj je to povedala medijem,« je še izpostavil vir.

Tudi o Katherine McKee, ki trdi, da jo je Cosby posilil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, so našli nekaj »negativnih informacij«. Med drugim so detektivi naleteli na spletne zapise, v katerih McKeejeva hvali Cosbyja, in intervju, v katerem priznava, da je »navajena lagati«.